dr. Robert Young, az Innerlight vállalat szakmai vezetője, a SuperGreens lúgosító termék megalkotója a napokban egy érdekes cikket publikált, mely felhívja a figyelmet bizonyos veszélyekre.

Még mielőtt elkezdeném megosztani Önökkel dr. Young gondolatait, el kell mondanom, hogy orvosként, 3 szakvizsgával és 30 év gyógyító tapasztalattal a hátam mögött, egyértelműen állítom, hogy nagyon sok hasznos és fontos gyógyszer van ma a világon, melyek egy jelentős része nap, mint nap menti meg emberek életét. Nem tartozom azok közé, akik szélsőségesen azt hirdetik, hogy minden gyógyszer rossz, minden gyógyszer káros, mert véleményem szerint ez egyszerűen nem igaz.

Ugyanakkor ellenzem azok álláspontját is, akik leszólják a természet kincseit, azokat a természetes összetevőket, molekulákat, amik az evolúció során velünk párhuzamosan alakultak ki és adaptálódtak környezetünkhöz.

A megoldás tehát, mint a legtöbb esetben, az arany középút. Ahhoz azonban, hogy tisztán lássunk, ismernünk kell bizonyos tényeket a gyógyszerekkel kapcsolatban is.

Tudnunk kell, hogy van ma a piacon olyan koleszterinszint csökkentő gyógyszer, mely 75-szörösére növelheti a vesekárosodás kialakulásának esélyét (Public Citizen, 2004. október 29).

Napi egy szem aszpirin szignifikánsan növeli a hasnyálmirigyrák előfordulását nőkben (American Association for Cancer Research, 2003. október 27), más tanulmányok szerint egyéb rák típusok és szívbetegségek kockázatát is növeli (Harvard University and National Cancer Research Journals).

A washingtoni egyetem kutatói szerint az, aki 17 éves koráig legalább 25 alkalommal szedett antibiotikumot, kétszer akkora eséllyel lesz rákos, mint az, aki ennél kevesebb antibiotikumot szedett korábban.

Már 1 tabletta fájdalomcsillapító is halált okozhat! Évente 16 500 ember hal meg kórházban egy bizonyos fájdalomcsillapító miatt.

Van olyan köhögés csillapító, melyből egy adag is már születési rendellenességekhez vezethet (Pediatric Research, 1998. január, 43:1-7).

Bizonyos népszerű megfázás elleni készítmények strokeot, agyvérzést okozhatnak már az első használat után is.

Sokak szerint jelenlegi gyógyszereink kb. fele hatásos igazán, a fennmaradó rész vagy hatástalan, vagy még rosszabb: károsítja egészségünket.

Minden botnak két vége van, ez a kétezer éves igazság ma is érvényes!!!

{$up_uri}pills.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!