Régi időkre nyúlik vissza az ehető földek, agyagok eredete. A leggyakrabban az alábbi betegségekben használják: hasmenés, emésztési zavarok, vérszegénység, krónikus fertőzések, bőrbetegségek, nehézfém mérgezés, reflux, ízületi gyulladás, májbetegség, elhízás, cukorbetegség és hajhullás. A jó minőségű agyag tartalmazza a legfontosabb ásványi anyagokat, mint a vas, kalcium, magnézium, kálium, mangán, nátrium, szilícium.

dr. Robert Young szerint az Earth Essence Montmorillonite agyagnak fontos szerepe van a szervezet lúgosításában. Nagyon fontos, hogy ezek a rendkívül értékes összetevők nem mesterséges, hanem teljesen természetes módon vannak jelen az agyagban. Ezek az összetevők elősegítik a bélbolyhok megfelelő működését.

Az emberi szervezet hosszabb ideig képes a vitaminok hiányát tolerálni, mint az ásványi anyagok hiányát. Ha a vér ásványi anyag összetétele megváltozik, nagyon hamar életveszélyes állapot alakulhat ki.

A Montmorillonite agyag a francia Montmorillon város után kapta nevét, ahol először felfedezték és manapság az egyik legjobb minőségű agyagnak tartják világszerte.
A Montmorillonite agyagot ősidők óta alkalmazzák a gyógyítók különböző betegségek kezelésére. dr. Young szerint a Montmorillonite agyag lehetett az a bizonyos Manna, mely a Biblia szerint a zsidók eledeléül szolgált.

A Montmorillonite agyag Redmondban, Utah államban is megtalálható, ahol az Innerlight központja van. Geológiai szempontból a Montmorillonite agyag vulkáni eredetű kőzet, melyre a tengerben rakódott le az üledék. Ezért teljesen tiszta, természetes, nem tartalmaz káros, toxikus vegyületeket.

Mitől olyan különleges a Montmorillonite agyag?

Attól, hogy ebben az agyagban kolloid formában vannak jelen az ásványi anyagok, sokkal kisebb egységekben, mint bármely más agyagban. Az egyes rétegek olyan ionokat tartalmaznak, melyek meglehetősen lazán kapcsolódnak egymáshoz és könnyen kicserélhetők. Ezért ez az agyag nem csak a savas toxinokat képes magához kötni, hanem más, mérgező vegyületeket is. Éppen emiatt méregtelenítésre is kiválóan használható. A Montmorillonite agyagot arra is használták, hogy a sörből, borból, likőrökből, stb. kivonják a kolloidális szennyezőanyagokat, amik az ital zavarosságát, káros íz és szaganyagait okozzák.

Ez a folyamat pontosan így működik az emberi szervezetben is. A Montmorillonite agyag bekerül a szervezetbe és az agyag réteginek negatív töltésű szélei megkötik a pozitív töltésű toxinokat.

A Montmorillonite agyag kiválóan alkalmazható külsőleg is, rendkívül jó hatással van a bőrre.

dr. Young az alábbi bőrproblémákra javasolja az Earth Essence agyagot:

- kiütések
- korpa
- hajhullás
- bőrtisztítás
- bőrhidratálás
- bőrgomba eltávolítás

Ezen sem szabad meglepődnünk, hiszen a természetben nagyon gyakran megfigyelhető, mikor az elefántok, vízilovak, vaddisznók, orrszarvúak, stb. az agyagos sárban előszeretettel hemperegnek meg, úgy, hogy az agyag szinte az egész testüket elborítja. Azután hagyják az agyagot a bőrükön megszáradni és csak kisebb részét áztatják le magukról később. Ez védi meg őket a bőrbetegségektől, parazitáktól, gombáktól, de még az ultraibolya sugárzás káros hatásaitól is.
 

{$up_uri}Zold-Italok/earthessence.jpg

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!