A zöld életmód egyre nagyobb teret hódít magának az új generáció körében. Együnk zöldeket, igyunk zöldeket, járjunk sokat a szabadba, óvjuk meg környezetünket. A modern, zöld életmód lényege, hogy összhangban élünk a természettel, kihasználjuk azt a tömérdek jót, amit számunkra biztosít. A zöld életmód egészséges életet biztosít harmóniában a természettel.
Az egyik legfontosabb életadó vegyület, mely a zöld növényekben nagy mennyiségben megtalálható, a klorofill. A klorofill adja a növények zöld színét és végzi a fotoszintézis folyamatát, melynek során a Nap energiáját kémiai energiává alakítja. A zöld vérként emlegetett klorofill (a klorofill molekula nagyon hasonlít a humán hemoglobinhoz) legnagyobb mennyiségben a sötétzöld növényekben található meg. A klorofill méregteleníti a szervezetet és segíti a vérsejtek képződését.
A zöld növények rendkívül gazdagok magnéziumban, A, C, K és B6-vitaminokban, folsavban, rézben, káliumban és kalciumban. A magnéziumhiány manapság népbetegségnek tekinthető a magas cukortartalmú és természetes, zöld növényektől mentes táplálkozás miatt.
Tanulmányok azt mutatták, hogy a klorofillnak komoly szerepe van a vörösvértestek képződésében. 1936-ban dr. Arthur Patek azt találta, hogy a zöld növények vas tartalmú ételekkel történő kombinációja gyorsabban növelte a vérszegény betegek hemoglobin és vörösvértest számát, mint a vas szupplementáció önmagában.
A zöld növények emellett esszenciális zsírsavakat, aminosavakat és ásványi anyagokat tartalmaznak. Az emlősök kb. 85%-a él zöld növényeken, s ezek segítségével is hatalmas testet képesek felépíteni (gondoljunk a szarvasmarhára, elefántra, stb.).
Az utóbbi évtizedek tévedéseit felejtsük el. A legértékesebb táplálékaink a spenót, a sóska, az uborka, a brokkoli, a saláták, a kapor, a tök, a cukkini, stb. Minél többet eszünk belőlük, annál jobb.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!