dr. Robert Young – az Innerlight lúgosító termékek megalkotója – szerint az elektron gazdag zöld ételek és italok a leghatékonyabb természetes „gyógyítói” olyan betegségeknek, mint a szívbetegség, SM, csontritkulás, artritisz, cukorbetegség, energiahiány, gyomor problémák, IBS, Crohn betegség és számos rákos daganat.

{$up_uri}veg.jpg

Annak érdekében, hogy megértsük, hogyan működnek a zöld táplálékok, minden prekoncepciónkat félre kell tennünk. A zöld ételek és italok vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket, elektronokat, klorofillt és egyéb fontos vegyületeket tartalmaznak. Ezek az anyagok biztosítják a szervezetben az életfontosságú biológiai folyamatokat.

dr. Robert Young szerint a legtöbb rákos daganat akkor kezd el kifejlődni, amikor az emésztés, légzés, stb. során a kémiai reakciók nem megfelelően mennek végbe. Ezek a kóros reakciók savas mérgeket termelnek, amik lerakódnak a szervezetben és megzavarják a sejtek működését. Sejtjeink folyamatosan megújulnak, ha ebbe a folyamatba zavar keletkezik, a sejtek kóros átalakulásba kezdhetnek. dr. Young szerint ezek a kóros átalakulások okoznak olyan súlyos betegségeket, mint a szívbetegség, csontritkulás, rák, stb.

Az elektron gazdag zöld ételek és italok segítenek fenntartani a szervezet lúgos állapotát, ezáltal olyan közeget teremthetnek, melyet a rákos sejtek nem kedvelnek. dr. Young szerint az alacsony pH, vagyis az elsavasodás a legtöbb (ha nem az összes) betegség gyökere. A lúgosító ételek és italok segítenek a szervezetnek, hogy a vér enyhén lúgos, 7,365-ös pH-ját könnyedén fenntartsa. A savas környezet szöveti acidózist okozhat, ami felborítja a szervezet normál anyagcseréjét.

dr. Young már több tanulmányában kifejtette, hogy a szervezet úgy reagál a savas környezetre, hogy lúgosító vegyületeket, ionokat von ki a szervezetből annak érdekében, hogy közömbösítse a káros savakat. A csontokból kivont kalcium okozza a csontritkulást.

A szervezet egy másik védekezési mechanizmusa, hogy ammóniát tárol a vesékben, ez azonban hosszabb távon vesekő kialakulásához, az endokrin rendszer egyensúlyának felborulásához és szélsőséges esetben rákos elfajuláshoz vezethet.

dr. Young szerint az alacsony pH kialakulásának (elsavasodás) legfőbb oka modern táplálkozásunkban rejlik (cukrok, szénhidrátok, fehér liszt, húsok, túl sok fehérje, szénsavas üdítőitalok, stb.). Ahhoz, hogy meg tudjuk őrizni szervezetünk lúgos kémhatását, lúgos ásványi sók és zöld ételek fogyasztása szükséges. Ezért lehet kiemelkedően fontos szerepe a zöld ételek és italok fogyasztásának pl. a rák megelőzés szempontjából.

Mindezzel tökéletesen összhangban van egy 1999-es publikáció (Harvard Health Letter, 1999. április), mely részletesen taglalja, hogy a legfontosabb lépés a rák elkerülésére a zöld ételek fogyasztása. A táplálkozás jelenti ez elsődleges védelmi vonalat a rákkal szemben. dr. Tim Beyors szerint (Centers for Disease Control, CDC, Atlanta, GA), ha zöld ételeket iktatunk az étrendbe, drámaian megnő a rák megelőzés hatékonysága. Fontos a zöld növények fogyasztásán felül a megfelelő rost bevitel és az értékes zsírsavak fogyasztása.

Napi 5 adag zöld étel, megfelelő zsírsavak és rostok beépítése a diétába akár 40%-kal csökkentheti bizonyos bélrákok kialakulásának valószínűségét.
Az utóbbi évtizedekben a fejlett világban az emberek átlagos életkora jelentősen megnőtt, ennek megfelelően megnőtt annak az esélye is, hogy valaki élete során krónikus beteggé válik. Ezért különösen fontos, hogy elibe menjünk a betegségeknek, hiszen az életnek nem csak a hossza számít, hanem a minősége is.

A jelenlegi egészségtelen, kóros életmódot fel kell váltania egy egészen új életmódnak, melynek alapját a zöld növények alkotják. Ha sikerül lemondani a gyorséttermi ételekről, a cukros üdítőkről, a magas feldolgozottságú táplálékokról, az ártalmas szenvedélyekről (kávé, alkohol, stb.), akkor valóban eljön a „zöld generáció”, melynek tagjai egészségesebbek lehetnek, ez által jobb minőségű életet élhetnek.

SuperGreens vásárlás

http://www.drtihanyi.hu/uploads/body_sgph_promo_HUN.jpg

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!