A tiszta víz az élet elengedhetetlen része, testünk kb. 75%-a víz (a vér 83%-a, az izmok 73%-a, a lerakódott zsírszövet 25%-a és a csontok 22%-a). A víz segít fenntartani testünk hőmérsékletét, a megfelelő elektrolit egyensúlyt és hidratálja a bőrt.

A legújabb kutatások szerint kapcsolat van a kevés folyadékfogyasztás és különböző rákok gyakoriságának az előfordulása között (vastagbél, tüdő, prosztata, húgyhólyag, vese).

Egy átlagos felnőtt embernek minimum 2 liter folyadékot kell elfogyasztania naponta, de az ideális testsúly 20 kg-onként 8-10dl folyadék lenne. Egy 60kg-os ember esetében tehát 2,5-3 liter. És természetesen ebbe nem számít bele a kávé, az erős fekete tea, az energia italok és az alkohol sem. Előbbiek felgyorsítják a folyadékvesztést, és egyáltalán nem helyettesítik a vizet.

A legtöbb ember Magyarországon a szükséges folyadékmennyiség felét sem viszi be naponta. Pedig a kiszáradás szívbetegséghez vezethet, károsíthatja a veséket és fejfájást okozhat.

Érdekes, hogy azok az emberek, akik helyesen felismerik, hogy több folyadékot kell fogyasztaniuk, kezdetben mind azt tapasztalják, hogy a sok folyadék fogyasztásától egyre szomjasabbá válnak.

Aki megfelelő mennyiségű folyadékot fogyaszt, energikusabbá válik, és jelentősen megnő a koncentrációs képessége. Azoknál, akik különböző bélbetegségekben szenvednek, pl. IBS, egy-két nap után állapot javulás figyelhető meg. A víz megtisztítja a bőrt, revitalizálja a hajat.

A megfelelő folyadékfogyasztás nem abból áll, hogy naponta 3-szor ledöntünk 1-1 liter folyadékot, hanem folyamatos hidratáljuk szervezetünket. Az egyszerre, nagymennyiségben bevitt folyadék megterheli a veséket.

A gyümölcslevek fogyasztása nem ajánlott nagy mennyiségben, mert többségük kifejezetten sok cukrot, édesítőt, tartósítószert vagy egyéb hozzáadott, nem természetes anyagot tartalmaz.

A lúgosító életmód részeként, a teljes napi folyadékbevitelt a SuperGreens lúgosító zöld itallal fedezzük. A SuperGreens 49 zöldség és gyógynövény keveréke, mely fedezi a szükséges vitamin, ásványi anyag bevitelt, lúgosítja szervezetünket, megszabadít minket a lerakódott, káros savaktól. A SuperGreens mellett nem kell (és nem is ajánlott) kávét vagy fekete teát fogyasztanunk, mert ezek nélkül is energikusak leszünk.

SuperGreens - SuperGreens
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!