Anyagcserezavarban szenvedő betegek leggyakoribb tünetei: magas vércukorszint, hipertónia (magas vérnyomás), magas vérzsír értékek, alacsony HDL koleszterinszint. Ezeknél a betegeknél nagyobb valószínűséggel alakul ki szív-, és érrendszeri megbetegedés. Szokták ezt közös névvel metabolikus szindrómának is nevezni.

A megelőzés legfontosabb eszköze az életmódváltás, melynek szerves részét képezi a táplálkozási szokások megváltoztatása. Ebben a folyamatban nyújthat segítséget a lúgosítás, illetve a Green Magma bio árpafű csíra.

Ezen anyagcserezavar típus kialakulásának legfőbb rizikófaktora az elhízás. Elhízás során az érfalak belső és külső felszíne elzsírosodik, így megnő a plakk (érfalon belüli zsírból és koleszterinből álló vékony hártyával borított elváltozás) kialakulásának esélye, melynek megrepedése a szívinfarktus, agyvérzés fő okozója. Elhízás esetén különösen fontos a zsírszövet eloszlása, a legrosszabb a derékra koncentrálódó elhízás.

Ha az elhízás mellett kialakul a magas koleszterinszint, magas vérnyomás, magas vércukorszint, akkor a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulásának valószínűsége sokszorosára nő. Egy tényező is már ötszörösére emeli a betegség rizikóját, 2 tényező 10-szeresére, 4 tényező párhuzamos jelenléte pedig akár 40-szeres rizikót is eredményezhet.

Az anyagcserezavar kialakulásának legfőbb módja az elhízás elkerülése. Ehhez szükséges a:

- rendszeres mozgás
- sok zöldség, gyümölcs, rost fogyasztás
- omega zsírsavak
- transz zsírsavak kerülése (ilyen zsírok általában állati eredetűek és szobahőn még kemények, a formájukat megtartják)
- megfelelő mennyiségű pihenés
- dohányzás mellőzése
- minimális alkoholfogyasztás
- rendszeres étkezés

Anyagcserezavar és a Green Magma

A bio termesztésű gyenge, zöld árpafű kivonat tápanyag tartalmát a szervezet rendkívül jól tudja hasznosítani. A 126. japán gyógyszeripari konferencián új téma jelent meg:

„A zsenge árpafű levelekből készült árpafű kivonat összetevőinek tanulmánya" címmel.

"Az árpafű kivonat zsírlerakódást gátló hatása és a lipidek a szervezetben történő felhalmozódása elleni jótékony tulajdonságai" – alcímmel.

{$up_uri}metabol1.jpg


{$up_uri}metabol2.jpg


Szinte hihetetlen, hogy ez az ősi, majdnem elfeledett gabona féleségünk zsenge kivonata milyen kiváló hatással bír. Éljünk vele sokáig, egészségesen!
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!