Ejtsünk néhány szót néhány nálunk nem honos gyógynövényről.
Indiában alapfűszer, szinte minden ételbe beleteszik. Már régóta feltűnt a kutatóknak, hogy Indiában milyen alacsony a vastagbél rák gyakorisága a nyugati világban előforduló gyakoriságához képest. Kb. egy éve kutatók arról számoltak be, hogy ennek oka a kurkuma, ill. a benne levő kurkumin.
Mivel íze jól harmonizál a magyaros konyha ételeivel is, használata feltétlenül javasolt. Az étvágyat javítja, a koleszterin szintjét csökkenti, Indiában a paraziták ellen is használják. Fehérrépához hasonló az íze, így kiérzik a SuperGreens-ből is. Káros hatásáról nem tudunk.
Szójacsíra.
E-vitaminban és vasban igen gazdag. Vércukor csökkentő hatását is leírták. Mind a húszféle aminosavat tartalmazza, amire az emberi szervezetnek szüksége van. Akik a szójára érzékenyek, azoknak a fogyasztása nem ajánlott!
Lecitin tartalma révén csökkenti a koleszterin szintet a vérben, vannak olyan vélekedések, melyek szerint javítja a memóriát. Egy kis lecitinnel a tanulás is jobban megy.
Okra gyümölcs.
Megpörkölve kiváló kávépótló, nyersen gazdag B -vitamin komplex forrás, magas a C és K-vitamin tartalma, emellett gazdag magnéziumban és kalciumban is.
A Wintergreen levél szalicil tartalma magas, természetes aspirin forrás. Az aspirin 20%-kal csökkenti az ismételt agyi és szívinfarktusok gyakoriságát, a rendszeres aspirin szedőkben a vastagbélrák gyakorisága is 30%-kal alacsonyabb!
Webáruház: https://webshop.drtihanyi.hu/
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!