Tudjuk, hogy a hamburger nem tartozik a legegészségesebb ételeink közé. Ennek ellenére nagyon sokan szeretik, és még többen fogyasztják rendszeresen.

A legnagyobb probléma a hamburgerrel az, hogy nem tartalmaz vitaminokat, nem tartalmaz ásványi anyagokat, nem tartalmaz értékes, természetes vegyületeket. Ezzel szemben rendkívül magas a zsír és szénhidrát tartalma, és sok esetben tartósítószerekkel is fel van dúsítva.

Ami azonban rendkívül érdekes, hogy a kutatások azt mutatják, hogy a hamburgerben, gyors ételekben, tejtermékekben, fagylaltban, vagy egyéb édességekben található egészségtelen zsírsavak gyorsan eljutnak az agyba, ahol kikapcsolják azokat a receptorokat, melyek a telítettség érzéséért felelősek és megálljt parancsolnak nekünk. Ezért kívánunk belőlük aránytalanul sokat. Csak esszük, esszük, esszük….

Ez a hatás annyira erős, hogy a kutatások szerint a pénteken elfogyasztott sajtburger még hétfőn is képes éhség érzetet okozni.

{$up_uri}hamburger.jpg


Normális esetben testünk pontosan tudja, hogy mikor elég az ételből, de ez a szabályozó rendszer bizonyos ételek hatására felborul. A fent említett ételek nagyon rövid idő alatt képesek megváltoztatni az agy normális működését.

A zsírsavak közül a telített zsírsavak azok, amelyek az agy szabályozó mechanizmusára ilyen negatív hatást gyakorolnak. Ha olyan ételeket fogyasztunk, melyek telített zsírsav tartalma magas, akkor az agyunk nem lesz képes szabályozni éhség érzetünket, és rezisztenssé válunk az inzulinnal és leptinnel szemben. Ezek az ún. éhség szabályozó hormonok.

Ha pedig az agy nem jelzi, hogy elég, akkor bekövetkezik a túlzott kalória bevitel.
Egerekben és patkányokban ez a hatás 3 napig is eltart.

A zsíros ételek tehát azon kívül, hogy önmagukban is károsak szervezetünkre, növelik éhség érzetünket, ami elhízáshoz vezet.

A tejben, sajtban, vajban, marhahúsban található palmitinsav (egy zsírsav típus) hasonlóan képes megzavarni az agy ezen működését.

Ez azonban nem minden zsírsavra igaz, hiszen pl. az olíva olajban található zsírsavak kifejezetten jó hatással vannak erre a szabályozó rendszerre.

Annak érdekében, hogy kínok nélkül legyünk képesek csökkenteni vagy megtartani súlyunkat, néhány szabályt be kell tartanunk.

1, csökkentsük a tejtermékek fogyasztását (tej, sajt, joghurt, stb.)
2, kerüljük a magas feldolgozottságú, gyors éttermi ételeket
3, együnk több zöldséget, gyümölcsöt

Ahhoz, hogy elérjük céljainkat, nagyon sok korábbi téves dogmával le kell számolnunk. Tejtől, joghurttól nem lehet lefogyni, a joghurt glikémiás indexe nagyon magas, emellett láthatjuk, hogy az agy szabályozó rendszerét is felborítja. A többi tejtermékre is ez mind igaz. Csupán éhesebbek leszünk tőle, ami pszichésen gátolja meg az egészséges fogyás elérését. Csontjainkat sem kell féltenünk, ha elhagyjuk a tejtermékeket, hiszen a tejben található fehérjék okozzák a csontritkulás kialakulását.

Kapcsolódó tanulmány: A csontritkulásról

A megoldás

Fogyasszuk a SuperGreens, Power Plants vagy Green Magma termékeket, változtassunk étkezési szokásainkon, fogyjunk úgy, hogy ne szenvedjünk közben. Ha sikerül semlegesíteni a káros savakat szervezetünkben, a fogyás is gyorsan meg fog indulni.

SuperGreens - SuperGreens
Power Plants - Power Plants
Green Magma - Green Magma
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!