Olvasói levelek százai győztek meg arról, hogy nem árt néhány sorban összefoglalni a SuperGreens „zöld ital” használatának alapvető tudnivalóit. Nézzük hát a leggyakoribb kérdéseket…

1. A SuperGreens kapszula egyenértékű-e a SuperGreens italporral?

A válaszom igen. A kapszula pontosan olyan összetételű, mint a SuperGreens italpor. Ha három kapszulát veszünk be egyszerre, akkor az pont egy csapott kanálnyi pornak felel meg. Ilyenkor nem szükséges prime pH cseppet használni, csupán el kell fogyasztani másfél liter szénsavmentes ásványvizet néhány órán belül!

2. Miért népszerűbb mégis a SuperGreens italpor, mint a kapszula?

Azért, mert a kapszula bevétele után sokan megfeledkeznek a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék bevitelről, ezáltal a 49 gyógynövény kevésbé tudja kifejteni jótékony hatását, mint oldatban kortyolgatva.

3. Hogyan kell fogyasztani az italport?

A mellékelt kulacsba egy liter tiszta, szénsavmentes vizet töltünk, amihez egy csapott adagolókanálnyi SuperGreens port adunk, majd 12 csepp prime pH-t. Az egészet lezárjuk és összerázzuk. Ezzel a gyógyital máris fogyasztható. Nem éhgyomorra és nem egyszerre húzzuk le az egy litert, hanem folyamatosan, kortyonként, amíg teljesen el nem fogy (ez akár több óra is lehet). Ha valakinek a testsúlya több, mint 75 kg, akkor célszerű egy nap két-három flakonnyi italt elfogyasztania.

Vigyázzon azonban arra, hogy hús, vagy más, magas fehérje tartalmú étkezések után várjon egy két órát, mivel az oldat lúgossága azt eredményezi, hogy a gyomorban termelődő pepsin (ami csak erősen savas közegben működik) nem tudja kifejteni a hatását, ezért az emésztés folyamata elhúzódik, aminek a következménye kellemetlen puffadás, teltség érzet lehet.

4. Lehet-e a SuperGreens mellett kávét fogyasztani?

Nem célszerű a SuperGreens mellett kávét fogyasztani, de nem is tilos.

5. Szabad-e este, lefekvés előtt fogyasztani a SuperGreens italt?

Mivel a SuperGreens italnak enyhe vízhajtó hatása van, ezt az esti fogyasztáskor vegye figyelembe, különben éjszaka gyakrabban kell felkelnie, ami az éjszakai nyugalmát megzavarhatja.

6. Valóban el kell-e fogyasztani a SuperGreens italból testsúly 20 kg-onként 1 litert naponta?

Az 1 liter/20 kg-nyi fogyasztást túlzásnak tartom, mivel a mi klímánkon nincs ekkora folyadék bevitelre szükség, eltekintve a legforróbb nyári napoktól. Egy 120 kg-os embernek tehát nem kell naponta 6 liter SuperGreens-t meginnia, viszont növelheti az ital töménységét (tehát egy liter vízbe például másfél-két adagolókanálnyi zöld port tehet).

7. Nem romlik-e meg a SuperGreens ital, ha egésznap issza valaki?

A prime pH csepp garantálja, hogy az ital keveréket nem kell hűtőben tartani, és nem romlik meg még több óra állás után sem. Használat után azonban a flakont mindig alaposan el kell mosni, de vigyázni kell arra, hogy túlságosan forró vízben a műanyag flakon deformálódik, homályos lesz és nem fog tökéletesen zárni.

8. Kell-e speciális diétát tartani a SuperGreens fogyasztásakor?

Ez természetesen attól függ, hogy milyen okból kezdi el a SuperGreens fogyasztását. Alap esetben nem szükséges, de törekedni kell a zsírszegény, sok összetett szénhidrátot tartalmazó étrendre (teljes kiőrlésű gabona félék, sovány tejtermékek, sajtok, gyümölcs, és hetente legalább kétszer hal, és egyszer fehér szárnyas hús fogyasztására). A belsőségek nem javasoltak, mert koleszterin tartalmuk magas és zsírosak is. Érdemes naponta elfogyasztani egy marék mandulát, diót, esetleg mogyorót. De csak egyet, mert kalória tartalmuk magas, bár nagyon jó hatású zsírokat, olajokat és vitaminokat tartalmaznak.

9. Glutén érzékenyek (coeliakia) ihatják-e a SuperGreens zöld italt?

Határozott véleményem, hogy nem, mert sok olyan komponense van (zöld kamutfű, zab, tönkölybúza csíra, stb.), amik tartalmaznak glutént, és glutén enteropátiában a legkisebb glutén bevitele is TILOS egy egész életen át!

10. Veseköves betegségben szenvedők fogyaszthatják-e a SuperGreens italt?

Ha húgysav kővel állunk szemben, akkor már nem, mert a lúgos ital a húgysav kő feldarabolódását segíti elő, ez pedig súlyos vesegörcsöt, néha teljes vesevezeték elzáródást okozhat, ami haladéktalanul kezelendő, mivel a vese teljes pusztulását okozhatja.

11. Gyógyszerek mellett is alkalmazható-e a SuperGreens ital?

A vérnyomáscsökkentők, a koleszterincsökkentők, a béta-blokkolók, a vízhajtók, az anti-diabetikumok, a húgysav csökkentők, a szteroidok mellett nyugodtan fogyasztható. Minden más eset egyéni mérlegelést igényel, amire szívesen válaszolok személyre szóló E-mailben ([email]info@drtihanyi.hu[/email]).

12. Terhességben, szoptatás alatt alkalmazható-e a SuperGreens?

Határozott véleményem, hogy nem. Még nincs elég tapasztalat benne, így jobb az óvatosság.

Ha a fenti kérdések nem adtak választ az Ön személyes problémájára, írjon levelet e-mail címemre, általában 1-2 órán belül válaszolni tudok.

E-mail címem: [email]info@drtihanyi.hu[/email]

Jó egészséget kívánok mindenkinek!

dr. Tihanyi László

SuperGreens csomagok - SuperGreens csomagok

http://www.drtihanyi.hu/uploads/SGporcseppflakon.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!