"Érdekes" cikk jelent meg nemrég a 168 órában a lúgosítással kapcsolatban. Néhány szót mindenképpen megér...

A cikk teljes szövege:

Maga savas?
Lúgosítás? Maga ezt elhiszi...?
Kövér? Túl sovány? Fáradékony? Fáj a feje? Az Új Biológia szerint az Ön szervezete túl savas. Ha esetleg egyéb rendellenességben, allergiában, betegségben szenved – akkor is. A piacvezető elmélet szerint Pasteur tévedett: nem a kórokozók okozzák betegségeinket, hanem a kémhatásunk.

A fenti elmélet világszerte, így Magyarországon is, számos hívet, egyben fogyasztót szerzett sajátos termékcsaládjának, mely állítólag visszaállítja a szervezet egészséges sav-bázis egyensúlyát, azaz lúgosít. Az új tanok atyja, egy bizonyos Dr. Robert Young szerint ezzel még a rák is legyőzhető. Vajon miért nem hallani a csodás felfedezésről tudományos berkekben?


Robert Young "doktor"A savtalanító termékeket hirdető honlapok ezt az embert három doktorátussal is rendelkező mikrobiológusként, sőt, a világ egyik legjobb kutatójaként állítják be. Ugyanakkor tudományos munkásságának semmi nyoma nincs az elismert szaklapok hasábjain. Egy non-profit szervezet, mely egészséggel kapcsolatos visszaélésekkel, csalásokkal foglalkozik (National Council of Health Fraud) kiderítette, hogy „Dr.” Robert O. Young doktori címeit egy levelező főiskolán szerezte. Bár ő maga sem vallja magát orvosnak, diagnosztizál és szereket osztogat, ami miatt többször is állt már bíróság előtt. Egy alkalommal egy rákos nőt próbált meggyőzni arról, hogy hagyja abba a kemoterápiát és használja az ő készítményeit...

Tegyük fel, hogy mindezek ellenére ez az ember egy félreértett zseni, és nézzük meg, magát az elméletet! Állítása szerint táplálékainkkal mérgezzük szervezetünket, emiatt vérünk savas lesz, ami mindenhol kifejti roncsoló hatását. Mielőtt attól félnénk, hogy esetleg Alienekké változunk, az orvosok arra intenek, gondoljunk végig néhány egyszerű dolgot!

Érdekes módon a gyomorsav egyáltalán nem befolyásolja a vér kémhatását. Vajon akkor a táplálék, ami bekerül a gyomorba, hogyan savasítja el vérünket? Szerencsére sehogy. (Bár a ruszli és a zakuszka egész jó próbálkozás volt...) Az igaz, hogy egyes táplálékok savas bomlásterméket eredményeznek, ezek viszont nem maradnak a vérben: átalakulnak, vagy a vizelettel távoznak. Az elméletnek egy dologban igaza van, lúgosítással tényleg elpusztíthatók a rákos sejtek, de sajnos az egészségesek is…

Ugyanakkor a diéta működik, legalábbis azok számára, akik tényleg a helytelen táplálkozás miatt szenvednek különböző kellemetlenségektől. Ha megnézzük ajánlásait, azt látjuk, nem sok újat mond a rég ismert intelmekhez képest: kerüld az állatit, egyél inkább növényit! Ugyanúgy javasolja a telítetlen zsírsavak, teljes kiőrlésű termékek fogyasztását, mint, mondjuk, Schobert Norbi, és szintén kárhoztatja a csokoládét, az alkoholt és a cigarettát.

Lehet, hogy az Új Biológia kimerül a régi közhelyek új köntösbe való öltöztetésében? Korántsem: Young professzor kész újabb zseniális felfedezésekkel meglepni a világot. Honlapján többek közt arról tájékoztat, hogy felfedezte a vörösvértestek belső fényét, ami a fotoszintetizáló növényektől ered és a táplálékkal jut be a szervezetbe. Ezen kívül megfigyelte a vörösvértestek és baktériumok közti átalakulást oda és vissza. Feltehetőleg a Nature című szaklap már izgatottan várja a publikációt a jelenségekről.


Hát akkor folytassuk tovább a 168 óra stílusában. 1905-ben valami névtelen svájci szabadalmi hivatali tisztviselő, bizonyos Einstein (akinek még doktorátusa sem volt), az akkori legrangosabb Német Fizikai lapban cikket írt a Brown mozgás okáról és elméletéről. Mindennek tetejébe, pár év múlva ez az Einstein Nobel díjat kapott ezért a cikkéért.

Azután egész életében mindössze 7db cikket írt, mégis néhány milliárd, magáról megfeledkező ember őt tartja az emberiség talán eddig élt legnagyobb elméjének. Ezzel korántsem állítom, hogy Dr. Young Einstein reinkarnációja, csak az egyik „nyomós” érv mérhetetlen előítéletes voltára kívántam a figyelmet felhívni.

És most nézzük a tényeket. Ha a szerző vette volna a fáradtságot, és áttanulmányozta volna mind a 49 gyógynövénynek a hatásait, ami a zöld lötty alapanyaga, továbbá végiggondolta volna, hogy a vízoldékony hőkezelést nem igénylő, mégis jól felszívódó készítmény alapjaiban tér el a teáktól (ahol a hőkezelés a hatóanyagok nagy részét inaktiválja), vagy az alkoholos tinktúrákkal összevetette volna, amikből csak nagyon keveset lehet fogyasztani, és csak azok a vegyületek használhatók belőlük, amik alkoholban oldódnak, akkor bizonyára ennél komolyabb következtetésre jutott volna.

Az egyértelmű tény, hogy ha sok növényt fogyaszt valaki, a vizelet pH-ja lúgos lesz, míg a hús és zsírevő, kevés növényt fogyasztók vizeletének a pH-ja erősen savas. Az is tény, hogy előbbiek sokkal tovább élnek, kevesebb köztük az infarktus, a rák, az epekő, a vesekő és a cukorbetegség.

Ha csak ennyit elér a zöld lötty, akkor már többet tett, mint 150 cikk a Lancet-ben. A sejten belüli, a sejt közötti állomány, a vér, a vizelet, a likvor, a gyomor és a vékonybelek pH-ja mindig változik.

Az üres gyomor pH-ja 1, a tele gyomor pH-ja 5, a vékonybelekben a pH lúgos. De az biztos, hogy ez a bonyolult, többszörös szabályozás alatt álló rendszer mégis úgy viselkedik, hogy az egyik legfontosabb kimeneti pontjánál (vizelet) a pH lúgos, ha a zöld italt fogyasztjuk. Ez van.

És ekkor még nem szóltunk a kiegészítő cseppekről, a speciális agyagokról, melyek telis tele vannak nyomelemekkel (a Béres cseppet sokan szedik, a Humet-R-t is, ezek vajon mit tartalmaznak?). Több tudás kevesebb előítélet, ez a minimum, ami egy olyan laptól, mint a 168 óra elvárható.

Webáruház: https://webshop.drtihanyi.hu/
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!