A lúgosítás és lúgosító életmód, mint elmélet kidolgozása dr. Robert Young amerikai biológus (a SuperGreens termék megalkotója) nevéhez fűződik, aki hosszú évek kutatásai során azt tapasztalta, hogy a szervezetben felgyülemlett savak károsítják sejtjeinket, ezáltal rontják életminőségünket, végül betegségek kialakulásához vezetnek.

dr. Young felfedezéseiből egy komplett, összefüggő elmélet született, amit manapság gyakran emlegetnek úgy, hogy lúgosítás, leegyszerűsítve magát az elméletet.

Az elmélet szerves részét képezi a lúgos kémhatású és lúgosító ételek, folyadékok fogyasztása, azonban ez önmagában nagyon kevés lenne. Ha szimplán lúgos folyadék fogyasztásával el tudnánk érni azt a hatást, amit az elmélet kirajzol, akkor elég lenne szódabikarbonát fogyasztanunk és nem kellene fölösleges pénzt költenünk azokra az étrend-kiegészítő készítményekre, melyeket dr. Robert Young fejlesztett ki.

Szakadjunk el most kicsit a leegyszerűsítéstől és nézzünk részletesebben az elmélet mélyére.

dr. Robert Young elmélet azt hangsúlyozza, hogy szervezetünk és sejtjeink egészséges működése céljából az alábbi összetevőkre van szükségünk:

- klorofill
- oxigén
- vitaminok
- ásványi anyagok
- nyomelemek
- enzimek
- olajok (telítetlen zsírsavak)
- megfelelő minőségű és mennyiségű sók
- lúgosítás

A legtöbb étrend-kiegészítő készítmény a felsorolt nélkülözhetetlen összetevők csupán töredékét tartalmazza. dr. Robert Young ezért kifejlesztett egy olyan termékcsaládot (Innerlight), melyben megfelelő arányban és mennyiségben találhatók meg a fent nevezett összetevők.

A klorofillnak nagyon fontos szerepe van a vérképzésben, szerkezete majdnem tökéletesen megegyezik a vérben található hemoglobin szerkezetével, azzal a különbséggel, hogy a klorofill molekula közepén magnézium, míg a hemoglobin molekula közepén vasatom található. A SuperGreens por olyan növényeket tartalmaz, melyek klorofill koncentrációja magas.

Az oxigén a sejtlégzés nélkülözhetetlen része, segítségével képes a sejt a normális anyagcsere lebonyolítására. Ezért a SuperGreens zöld ital nélkülözhetetlen részét képezi a SuperGreens por mellett a prime pH oxigén katalizátor csepp, mely a zöld ital pH-ját lúgos (még lúgosabb) irányba tolja, és segíti az oxigén felszabadulását a szervezetben.

A SuperGreens por 49, részben bio termesztésű növény, zöldség, gyógynövény keveréke, és ez a koncentrált por tartalmazza a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat, nyomelemeket, ásványi anyagokat és növényi enzimeket.

A sejtek egészséges működéséhez szükség van még a telítetlen zsírsavakra (omega 3-6-9 zsírsavak) és bizonyos sók pótlására.

Látható tehát, hogy a lúgosítás, a lúgos kémhatás fontos részét képezi a programnak, azonban egyetlen tényező sem ragadható ki, mivel önmagában kevés a kívánt cél eléréséhez.

Nagyon fontos, hogy a dr. Robert Young elméletéből felépített lúgosító életmód nem egy kúra, maga a SuperGreens zöld ital nem egy fogyókúrás szer, mely 2 hét alatt csodákat tesz és megszabadít 10kg-tól, hanem egy olyan modern étrend-kiegészítő készítmény, mely segít az elsavasodott test normál működésének helyreállításában.

dr. Robert Young elméletének lényege a szervezet öngyógyító mechanizmusában rejlik. A SuperGreens vagy bármely Innerlight készítmény nem képes betegségek gyógyítására, csupán helyreállítja a szervezet ideális állapotát, s ezt követően a szervezet képes lehet megbirkózni a külső támadással. A SuperGreens nem csodaszer, a savak azok, amelyek csökkentik szervezetünk ellenálló képességét. A SuperGreens ezeket a káros savakat közömbösíti, miközben ellátja szervezetünket létfontosságú összetevőkkel.

dr. Robert Young elmélete talán szokatlan, de nem egyedülálló a történelemben, hiszen pl. az orvosok Hippokratésztól Galenusig, sőt még 1500 évvel később a nagy Leonardo Da Vinci is, a vérkeringést hibásan képzelték el, mert nem értették, hogyan kerül át a vér a verőerekből a gyűjtőerekbe? A magyarázat alig négyszáz éve született meg, amikor Harvey a hajszálérrendszer meglétének feltételezésével oldotta meg a problémát. Elméletét a gyakorlat fényesen igazolta, de a maga korában több mint szokatlan volt. Hippokratész Galenus, Leonardo, mind nagyobb tudósok voltak, mint Harvey, de mégis neki volt igaza.

SuperGreens vásárlás

http://www.drtihanyi.hu/uploads/body_sgph_promo_HUN.jpg

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!