A következő néhány gondolat dr. Robert Young hivatalos blogjáról származik, ahol rendszeresen oszt meg fontos információkat a lúgosításról olvasóival.

dr. Robert Young szerint nem létezik betegség savak, elsavasodás nélkül. Nem lehetünk energiahiányosak, nem alakulhat gyulladás szervezetünkben a káros savak jelenléte nélkül. dr. Young szerint az ember nem lehet egyszerre beteg és lúgos.
 

https://drtihanyi.hu/uploads/alkaline-foods.gif

 


Ha megértjük azt, hogy az emberi szervezet alapvetően és normális esetben lúgos, azonban szinte minden tevékenységünk savasítja (idegeskedés, környezetszennyezés, alkoholfogyasztás, stb.), akkor megérthetjük azt is, hogy szüksége van a lúgosító ételekre és italokra, testmozgásra és pozitív gondolatokra, hogy ezt a savasodást közömbösítse. Ezzel az egyszerű állítással azonban a legtöbb ember nincs tisztában és az orvosok sem foglalkoznak kellő mértékben a szöveti acidózissal.

Mi az a lappangó szöveti acidózis?

Szöveti acidózisról akkor beszélünk, amikor a szervezetben káros savak halmozódnak fel, amik nem képesek kiürülni a 4 csatornán: belek, vesék, tüdő, bőr. Ezek a káros savak a zsírszövetekben halmozódnak fel. A szervezet kénytelen valamilyen módon eltávolítani a káros savakat a vérből, különben a vér elveszíti lúgos kémhatását és ez halálhoz vezethet.

Ezért azok, akik még a mai napig is azt állítják, hogy az emberi szervezet számára nem fontos a megfelelő pH egyensúly, hatalmasat tévednek. A vér pH-jának relatíve kicsiny elmozdulása is nagyon komoly problémákhoz vezethet.

 

 

 

https://drtihanyi.hu/uploads/sg.jpg

 


A szervezetnek folyamatosan szüksége van a lúgosító ételekre és italokra ahhoz, hogy a sok-sok környezetből érkező savat semlegesítse. Modern életünk során szervezetünk nap, mint nap több savat termel, mint amit a szervezet képes elviselni. Egy átlagos felnőtt anyagcseréje során napi 50-100 mEq proton vagy sav keletkezik, amit minden nap semlegesíteni kell ahhoz, hogy a szervezet sav-bázis egyensúlya fennmaradjon.

A szervezetnek van egy speciális buffer rendszere, ami segít fenntartani a lúgos állapotot, amikor azonban túlzottan savasító életmódot folytatunk, megjelennek az elsavasodás tünetei. Ezt az elsavasodást meg kell előznünk, ezért folyamatosan biztosítanunk kell szervezetünk számára a kellő mennyiségű lúgosító ételt és italt.

 

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!