Az ADHD, azaz figyelemhiányos hiperaktivitás zavar egy olyan neurológiai rendellenesség, melynek főbb tünetei lehetnek a figyelemzavar, hiperaktivitás és a feledékenység. De mi köze ennek a lúgosításhoz, lúgosító életmódhoz?

Az ADHD-t leggyakrabban gyermekkorban diagnosztizálják a mentális rendellenességek kb. 5%-ában. Az ADHD előfordulása fiúkban magasabb.

Egy vadonatúj tanulmány (Perth’s Telethone Institute for Child Health Research) kapcsolatot talált az ADHD kialakulási valószínűsége és a modernkori, savasító táplálkozás között kamaszokban (publikáció: Journal of Attention Disorders). A kutatás során összesen 1800 fiatal táplálkozási szokásait vizsgálták. A táplálkozási szokásokat 3 fő csoportra osztották: Egészséges, Nyugati és Savasító táplálkozás.

Az Egészséges táplálkozás sok, friss zöldség és gyümölcs bevitelt, teljes kiőrlésű gabonák és hal fogyasztását, magas omega 3 és rost bevitelt jelentett. A Nyugati és Savasító táplálkozás gyorséttermi kaják, sütemények, magas feldolgozottságú, olajban, zsírban sütött ételek fogyasztását jelentette. Ez utóbbi zsír, cukor és nátrium tartalma magas volt.

Azoknál a kamaszoknál, akik a Nyugati vagy Savasító ételeket fogyasztották, kétszer nagyobb valószínűséggel alakult ki az ADHD. A kutatók szerint a jelentős eltérés legfőbb okai:

- az omega-3 zsírsavban szegény
- tartósítószerekben és egyéb mesterséges adalékokban gazdag

étrend. dr. Oddy, a kutatás vezetője szerint a Nyugati vagy Savasító étrend nem tartalmazza a szükséges mennyiségű esszenciális mikronutrienst, amire a szervezetnek és főleg az agynak nagy szüksége lenne.

dr. Robert Young szerint az ADHD tüneteinek megjelenése a klasszikus szöveti acidózis jele, melyhez társul még az alacsony vizelet pH, valamint a rendszeres székrekedés. A legfőbb oka ennek az állapotnak az erősen savasító ételek fogyasztása, mint pl. a marhahús, disznóhús, tojás, tejtermékek.

SuperGreens vásárlás

http://www.drtihanyi.hu/uploads/body_sgph_promo_HUN.jpg

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!