Nézzük meg, milyen kedvező hatásokkal járhat az avokádó és a hidegen sajtolt, extra szűz avokádó olaj rendszeres fogyasztása.

Antioxidáns hatás

Az antioxidánsok legfontosabb szerepe, hogy semlegesítsék a szervezetben keletkező káros szabad gyököket és erősítsék a szervezet védekezőképességét az oxidatív stressz során keletkező káros savakkal szemben. 

Béta-sitosterol

A béta-sitosterol a leggyakoribb növényi szterol, mely szerkezetében nagyon hasonlít a koleszterinhez, legfontosabb feladata a szervezet lúgosítása, valamint az LDL-koleszterin szint csökkentése.  

Olajsav

Az olajsav egy telítetlen omega-1 zsírsav, mely természetes formában megtalálható több növényben. Az egyik legegészségesebb étkezési zsírsavként fontos szerepet játszik a szív-, és érrendszeri betegségek megelőzésében, emellett a szervezet enyhén lúgos állapotának fenntartásában.   

Omega-3avokado.jpg

Az omega-3 egy esszenciális zsírsav, mely elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez. Fontos szerepet tölt be az agy működésében, valamint a gyermekek fejlődésében és növekedésében. Csökkenti a szervezetben kialakuló krónikus gyulladásokat, csökkenti a szívbetegségek, ízületi gyulladások és bizonyos rákos betegségek rizikóját. Szervezetünk előállítani nem tudja, csak megfelelő táplálkozás révén juthatunk hozzá.
  
Lutein

A lutein, mely egy rendkívül hatékony fitonutriens, fontos szerepet tölt be a szervezetben keletkező savak semlegesítésében. Egyes kutatások anti-tumor hatást tulajdonítanak neki. 

Kálium

A kálium az egyik legfontosabb lúgosító elem a szervezetben, a sejteken belüli folyadék „tenger” legfőbb kationja, mely nagy mennyiségben van jelen az avokádóban. 

Fehérje

Az avokádó 15%-ban tartalmaz kiváló minőségű, növényi fehérjéket és aminosavakat. 

E-vitamin

Az E-vitamin egy erős zsírban oldódó antioxidáns vitamin, mely támogatja az immunrendszer működését, ezáltal segíti a szervezetet a kórokozók elpusztításában.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!