A citromfű fontos részét képezi a SuperGreens, pH Miracle Greens és Doc Brocs Power Plants lúgosító italoknak. Nézzük meg, milyen pozitív hatásai lehetnek a citromfűnek az emberi szervezetre.

1, Anti-tumor hatás: a citromfűben és a citrom héjában található vegyület, a citrál képes lehet átalakítani a rákos sejteket. Egy 2006-os tanulmány szerint a citrál az egészséges sejtekre nincs hatással, a rákos sejteknél azonban elősegíti a természetes sejthalál folyamatát.

2, Immunrendszer erősítés: a friss citromfű kis mennyiségben tartalmaz olyan antioxidáns vegyületeket, mint a C-, és A-vitamin.

3, Méregtelenítés: a citromfű elősegíti a szervezet méregtelenítését, képes megtisztítani a szerveket a káros savaktól.

4, Keringés javítás: a citromfű javítja a keringést azáltal, hogy gátolja a plakkok kialakulását az erekben, valamint csökkentheti a vér koleszterin szintjét.

5, Sejtosztódás, DNS-szintézis: a citromfű leveiben található folsav fontos szerepet játszik a sejtosztódás és DNS-szintézis folyamatában.

6, B-vitaminokban gazdag: a citromfű igen gazdag B1, B5 és B6 vitaminokban.

7, Ásványi anyagokban gazdag: a citromfűben található lúgosító ásványi anyagok a kálium, cink, kalcium, vas, mangán, réz és magnézium.  

lemongrass_6.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!