Tippek a lúgosító fogyáshoz elfoglalt embereknek. 

1, Igyon, igyon, igyon …. és még igyon…!


Az egyik legjobb mód a szervezet lúgos állapotának fenntartásához a folyamatos folyadékfogyasztás, lehetőleg forrásvizet, tisztított vizet vagy enyhén lúgos ásványvizet fogyasszon. A szervezet megfelelő hidratálásához testsúly 20kg-onként kb. 1 liter folyadékot kell elfogyasztania.


Bármilyen folyadék kiválóan lúgosítható puripHy cseppek vagy természetes klorofill cseppek segítségével. 


2, Kerülje a kávét, fekete teát, üdítőitalokat és más savasító folyadékokat


Az emberi szervezetnek nincs szüksége koffeinre, hidratálása pedig a legegyszerűbben tiszta vízzel történhet. A különböző szénsavas, rengeteg cukrot, színezőanyagot és mesterséges összetevőket tartalmazó üdítőitalok mérgek az emberi test számára. A folyadékpótlás nem fölösleges kalória bevitelt jelent!


3, Kerülje a tartósítószereket, mesterséges színezékeket és más, káros összetevőket


Manapság az üdítőitalokhoz hasonlóan ételeink is tele vannak olyan összetevőkkel, melyek savasítják szervezetünket, így elősegítik a zsírsejtek kialakulását, a zsír lerakódását.


4, Kerülje el a mesterséges édesítőszereket


Sokan, akik elszánják magukat arra, hogy leadnak néhány kilót, az olyan mesterséges édesítőszerekhez nyúlnak, mint a szukralóz, aszpartám vagy szaharin. Ezek a vegyületek valóban csak minimális kalóriát tartalmaznak, azonban erősen savasítják szervezetünket, így megakadályozzák az egészséges fogyást. Édesítéshez ezért használjuk a természetes sztíviát, melynek kalóriatartalma nulla.


5, Folyamatosan tartson zöldségeket konyhájában, salátát a hűtőszekrényben és mindig legyenek elöl olajos magvak arra az esetre, ha megéhezik.


A lúgosító fogyás legfontosabb tényezője, hogy 80%-ban lúgosító ételeket és italokat fogyasszunk, erre pedig a legmegfelelőbb táplálékok a zöldségek, bizonyos gyümölcsök és magvak. 


6, Sok-sok salátát készítsen


Ha olyan nagy mennyiségű salátát készít, mely akár 3 napig kitart, mindig lesz otthon olyan étele, amit nyugodt szívvel, lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthat, és amellyel folyamatosan lúgosíthatja szervezetét. Emellett lehetőség szerint minden étkezés során fogyasszon valamilyen salátát, mely egyrészt lúgosítja szervezetét, másrészt könnyen eltelíti, így kevesebb kalóriával éri el a teltség érzetet. 


7, Kombinálja megfelelően táplálékait


Nem mindegy, hogy mit mivel fogyaszt, még akkor sem, ha egészséges ételeket eszik. 


A legfontosabb szabályok:


-    a gyümölcsöket mindig önmagában fogyassza
-    ne fogyasszon egyszerre fehérjét és szénhidrátot
-    a legjobb kombinációk: zöldség-fehérje, zöldség-olajok, zöldség-szénhidrátok


8, Kerülje a stresszt


Ha Ön állandóan ideges, szorong, stressz alatt áll, szervezete nem képes megfelelően működni: emésztési problémák, idegrendszeri zavarok, alvászavar, stb. Ezek a tényezők mind károsítják testét, s fokozatosan felhalmozódnak a káros savak.


9, Fogyasszon kiváló minőségű, zöld italokat


A jó minőségű zöld porok kb. 40 féle különböző zöld növényt tartalmaznak, amik sejtszinten lúgosítják szervezetünket, és segítik testünk megfelelő pH-jának fenntartását.  


Persze, ha rendelkezik a régen élt „füves asszonyok” évszázados tudásával, akkor Önnek nincs szüksége ezekre a készítményekre, hiszen akkor a természetet járva pontosan össze tudja gyűjteni azokat a füveket, gyümölcsöket, amelyek segítségével kitűnő lúgosító teakeveréket készíthet magának. 


Mivel ezt a tudást úgy tűnik örökre elvesztettük („szép emlékű” inkvizíció, boszorkányégetések, stb.), így nekünk már csak ez a lehetőség maradt.       

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!