dr. Robert Young lúgosító elmélete, az „Új Biológia” külön fejezetet szentel korunk egyik népbetegségének, az elhízásnak. dr. Young erről egy külön könyvet is írt, A pH Csoda fogyás címmel. Ebben a könyven részletesen olvashatunk az egészséges és tartós, akár végleges fogyásról.

dr. Young szerint nem a zsír jelenti a problémát, hanem az elsavasodás. A legtöbb fogyókúrás program csak tüneti kezelést ad, a valódi okokat nem szünteti meg. Éppen ezért a fogyás is csak átmeneti lesz.

Az elhízás nem a zsírról szól, sokáig az USA-ban is erre koncentráltak (fat free korszak), az eredmény pedig még több elhízott ember lett. A problémát nem is a kalória bevitel vagy a szénhidrátok jelentik. A probléma mögött egyetlen tényező áll: a sav.

{$up_uri}Zold-Italok/emberizsir.jpgA szervezet azért köti meg a zsírt, hogy megvédje szervezetünket a káros savaktól, gyakorlatilag a zsírpárnákba raktározza el őket. A savakat a légzés, a vizelet, a széklet és az izzadtság révén ürítjük ki szervezetükből, de ami ennek ellenére a szervezetben marad, azt tárolni kell valahogy.

A zsír képes megkötni a savakat. Ezt dr. Young szerint zsírleszíváskor lehet a legjobban leellenőrizni, a páciensekből leszívott zsír fekete és barna a benne lévő savak miatt.

dr. Robert Young szerint tehát „hálásnak kell lennünk” a rajtunk lévő zsírszövetért, hiszen ez véd meg minket a „gyilkos savaktól”. Persze a túlsúly nem egy normális állapot, ezért folyamatosan törekednünk kell arra, hogy szervezetünket lúgosítsuk, így testünknek nem lesz szüksége a védőpajzsra, azaz a zsírszövetekre.

A legrosszabb, amit egészségünkkel tehetünk, ha úgy szabadulunk meg a rajtunk lévő feleslegtől, hogy közben savasítjuk szervezetünket. Ennek a folyamatnak később nagyon negatív hatásai lehetnek.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!