A Neurology című szaklapban megjelent tanulmány szerint az omega 3 zsírsavakban gazdag ételek, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása csökkentheti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulási esélyét. Ezek az ételek szerves részét képezik a sejt szintű lúgosításnak.
A kutatás során 8 085 65 év feletti férfit és nőt vizsgáltak, akik semmilyen neurológia betegségben nem szenvedtek a tanulmány kezdetén. 4 év alatt 183 résztvevőnél alakult ki Alzheimer-kór és 98 esetben a szellemi hanyatlás egyéb fajtája.
A kutatás eredménye azt mutatta, hogy azoknál, akik omega 3 zsírsavakban gazdag ételeket fogyasztottak 60%-kal kisebb, akik zöldséget és gyümölcsöt, azoknál 30%-kal csökkent a demencia rizikója.
dr. Robert Young elmélete szerint az omega zsírsavak fontos szerepet játszanak a szervezet sejtszintű lúgosításában. Dr. Young szerint, ahogyan az autót sem lehet olaj nélkül működtetni, úgy a szervezetet sem érdemes omega zsírsavak nélkül működtetni.
A legjobb minőségű olajok:
- kendermag olaj
- lenolaj
- dióolaj
- tökmagolaj
- olívaolaj
- avokádó olaj
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!