dr. Robert Young és felesége, Shelley Redford Young több olyan könyv közös szerzője, melynek fókuszában a lúgosítás, a lúgosító táplálkozás áll. dr. Robert Young nem orvos, de rendelkezik doktorátussal, többek között mikrobiológiából. Az elmúlt évtizedekben több mint 10 000 ember vérét analizálta, s ebből a munkából, kutatásból vonta le következtetéseit.

dr. Young gyógyító tevékenysége során a legtöbb orvossal ellentétben nem csak a szervezet egy részét, hanem annak teljes egészét vizsgálja. Nem csak a betegséget és annak tüneteit kutatja, hanem azok gyökerét, valódi okát is. dr. Young úgy tekint az emberi szervezetre, mint egy olyan egységre, melynél a külső és belső tényezők harmóniája biztosítja az egyensúlyt, ezáltal a megfelelő működést.

dr. Young
évtizedes kutatásai során azt tapasztalta, hogy az emberi szervezet akkor betegszik meg, ha kibillen egyensúlyi állapotából. Egészséges környezetben a sejtek, a szövetek, a szervek és szervrendszerek megfelelően működnek. Ezt az egészséges környezetet pedig dr. Young szerint az enyhén lúgos környezet, valamint a szükséges tápanyagok jelenléte biztosítja.

Ezért alkotta meg elméletét, melyet Új Biológiának nevezett el, utalva arra, hogy az elmélet egészen más szemszögből vizsgálja az eseményeket, mint a hagyományos biológia és orvostudomány. Elméletének középpontjában a lúgosítás áll, mely azonban sokkal bonyolultabb annál, mint lúgos kémhatású italok fogyasztása, ugyanis dr. Young a SEJTSZINTŰ lúgosításról beszél, mely egy meglehetősen összetett folyamat.

dr. Young szerint, ha a szervezet elsavasodik, akkor olyan betegségeknek nyit kaput, mint az elhízás, cukorbetegség, magas vérnyomás betegség, allergia, fáradtság, depresszió, gombafertőzés, legyengült immunrendszer, stb.

Gyakran felmerül azonban a kérdés, hogyan lehetséges betartani a dr. Young által hirdetett 80/20-as szabályt? (A 80/20-as szabály arra utal, hogy táplálékunk maximum 20%-a lehet savasító, 80%-a pedig lúgosító).

Nem minden természetes táplálék segíti elő ugyanis a szervezet lúgosítását, vannak pl. olyan gyümölcsök, melyek savasítják szervezetünket: ilyen pl. a narancs, illetve narancslé, alma és almalé. Ezek cukortartalma ugyanis egyáltalán nem kívánatos az emberi szervezet számára. Ezeket lúgos vízzel hígítva érdemes fogyasztani.

Melyek azok a természetes táplálékok, melyeket dr. Young leginkább ajánl?

- citrom, lime
- kókuszdió
- görögdinnye
- paprika
- áfonya
- uborka
- avokádó
- szójacsíra
- búzafű
- piros retek
- káposzta
- paradicsom

Lehetőség szerint fogyasszunk belőlük minél többet frissen, nyersen! E mellett napi egy liter Super Greens is sokat segíthet a kívánt cél elérésében.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!