Minden nap elfogyasztani egy nagy adag, friss zöldségeket tartalmazó salátát valószínűleg az egyik legegészségesebb dolog a világon. Nézzük meg, milyen előnyei lehetnek a saláták rendszeres fogyasztásának.

1, Magas rosttartalom

A magas rosttartalmú zöldségek fogyasztása segít az anyagcsere során keletkező káros savak semlegesítésében, emellett csökkenti a koleszterinszintet és segítségével megelőzhető a székrekedés. 

2, Egészségünk védelme

A legtöbb táplálkozáskutató szerint modern világunkban nem fogyasztunk megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt. Pedig tanulmányok egész sora bizonyítja egészségre gyakorolt jótékony hatásaikat. 

Ma már tudjuk, hogy a vitaminokban, ásványi anyagokban, fitonutriensekben gazdag zöld növények jó pár betegség előfordulási gyakoriságát képesek csökkenteni (rákos megbetegedések, szív-, és érrendszeri betegségek). 

salad_6.jpg

3, Alacsony kalória bevitel

Az egészséges fogyás elérésének kiváló eszközei a zöldségek, több tanulmány is rámutatott arra, hogy érdemes az étkezéseket egy adag salátával kezdeni, így kevesebb kalória bevitellel érhetjük el a megfelelő teltség érzetet. 

4, Egészséges növényi zsírsavak

Az olíva olajban, avokádóban és magvakban található telítetlen zsírsavak elősegítik egyes fitonutriensek felszívódását a zöldségekből (likopin, lutein, stb.). Ezért érdemes salátánkat valamilyen egészséges olajjal meglocsolni.    

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!