Az emberi szervezet egy rendkívül bonyolult rendszer, mely évmilliók során csiszolódott, tökéletesedett, s mely folyamatosan változik. Ez a változás azonban nem tud versenyt tartani azzal a változással, mely az utóbbi évtizedekben következett be az emberiség életében, környezetében, táplálkozási szokásaiban.

Amikor egy tényező tartósan megváltozik, természetes folyamatként bekövetkezik az adaptáció, azaz az alkalmazkodás. Ha azonban ez a változás gyors és tartós, ebben az esetben az élőlények nem tudnak alkalmazkodni a megváltozott viszonyokhoz, így működésükben zavarok lépnek fel.

Modern világunk olyan sebességgel változik, melyet szervezetünk nem képes követni. Olyan tényezők jelentek meg az elmúlt évtizedekben, melyek alapjaiban változtatták meg életünket. Ilyen pl. a stressz, a környezetváltozás (lakóhely, munkahely), a környezetszennyezés, az emberi kapcsolatok változása, stb. Ezek a változások szintén változást eredményeztek szokásainkban, életmódunkban, táplálkozásunkban.

Ezt a gyors változást azonban nem lehet büntetlenül megúszni, napjainkra kialakult jó pár olyan betegség, mely nyugodtan nevezhető korunk krónikus népbetegségének; ezek közül kiemelkedően sok áldozatot szed a rák, illetve a különböző szív és érrendszeri megbetegedések.

Az emberek szinte kivétel nélkül szeretnének sokáig, egészségesen élni. Fontos, hogy a kettő együtt járjon. Amikor már sikeresen megteremtették egzisztenciájukat, elégedettek elért eredményeikkel, egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészséges életmód. A probléma azonban itt kezdődik.

Manapság szinte megbecsülhetetlenül nagy számú táplálék kiegészítő található a piacon, és természetesen mindegyik jó valamire, sőt a legtöbb „mindenre jó”. Az egyik ebben segít, a másik azt előzi meg… Mivel mindegyik hat valamilyen módon és elméletileg negatív hatása nem lehet, így naponta kb. 623 különböző kapszulát kellene bevenni, hogy minden lehetséges betegséget megelőzhessünk. C-vitamin, multivitamin, halolaj, lecitin, aminosav, lucerna, és még folytathatnánk a sort oldalakon át.

A magyar lakosságra jellemző, hogy van, aki egyáltalán nem hisz a táplálék kiegészítőkben, így nem szed semmilyen készítményt, mások a téma megszállottjai, és össze-vissza szednek minden fölösleges készítményt.

Ez persze érthető, hiszen rendkívül nehéz megtalálni a megfelelő egyensúlyt.

Miért más a SuperGreens, mint a többi táplálék kiegészítő? Pontosan azért, mert rendet tesz az előbb említett dzsungelben. A 49 zöld növény kombinációja biztosítja számunkra a természet közeli táplálkozás alapját. Emlékszünk, hogy mondta Szentgyörgyi Albert?

http://www.drtihanyi.hu/uploads/dzsungel.jpg


Nem csak az ősember ment át a dzsungelen, hanem a dzsungel is átment az ősemberen táplálék formájában. Bár tudásuk döntően ösztönös volt és sokkal kevésbé a megfigyelésen alapult, mégis valószínű, hogy a napi 49 zöld növényt elfogyasztotta.

Ez tehát a bázis. Ez a bázis van kiegészítve szám szerint hét más és más összetételű rendkívül értékes cseppel, melyek az általánostól a speciális felé mutatnak:

Biolight csepp: főleg szívbetegeknek ajánlott NADP tartalma miatt, mert a sejt energetikai rendszerének ez kulcsmolekulája, és a szív a legnagyobb energiafogyasztó!! A hozzáadott ezüst kiváló fertőtlenítő, a szilícium dioxid (durván homok) erősen stimulálja a nagy falósejteket, így az immunvédekezést javítja.

A Króm/Vanádium csepp az inzulin hatását erősíti, sportoláskor az izomépítéshez nélkülözhetetlen.

A B-complex mindenféle neuropathiában (idegsejt bántalomban, pl. diabeteses polineuropathia, toxikus neuropathiák) igen hasznos.

A Silver Plus csepp ezüst, arany, titán, és réz keveréke a legtöbb baktériumot , gombát, sőt vírust erősen pusztítja.

Az OrthoPlex I N-acetil-glukozamin tartalma, és értékes ionjai révén minden ízületi bántalomban segítséget nyújt.

A kaprilsav tartalmú Caprilenic csepp pedig főleg a gombák okozta fertőzésekben (candida, stb.) nyújt értékes segítséget.

A MycoDetox I elsősorban a környezeti ártalmak (alkohol, dohányfüst, szmog, stb.) közömbösítésében játszik óriási szerepet.

A Prime pH csepp klórdioxid tartalma révén úgy fertőtlenít, hogy az értékes biológiai molekulákat nem támadja meg, viszont vírus, gomba és baktériumölő.

A rendszer tehát áttekinthető, logikus.

Az Omega E-ssentials külön tanulmányt érdemel:

A zsírok háromértékű alkohol komponensből és a hozzájuk kapcsolódó zsírsavláncokból állnak. A zsírsavláncok tartalmazhatnak kettős kötéseket (telítetlen), ennek hiányában telítettek.

A zsírsav láncok szabad vége felől, amit omega végnek nevezünk, viszonyítjuk az esetleges kettős kötések elhelyezkedését. Így az omega végtől visszafelé a 3. és a 4. szénatom közt lévő kettős kötésű zsírsavak az omega-3 zsírsavak (többen vannak, mert a zsírsavláncok nem egyforma hosszúak!).

Az omega végtől számított 6. helyen lévő kettős kötések az omega-6 zsírsavak, míg a 9. szénatomnál lévő kettős kötések az omega-9 zsírsavakat képezik.

Az itt felsorolt zsírsavak esszenciális zsírsavak, amiket a szervezetünk nem tud szintetizálni, így csak táplálék bevitel révén juthatunk hozzájuk.

Az omega-3 zsírsavak védenek a szívinfarktustól, gátolják az érfalakban az oxidatív és gyulladásos reakciókat, megakadályozzák a vérrögök kialakulását az artériákban, emellett vérnyomás csökkentő hatásuk is van.

Az omega-6 zsírsavak jobban védenek a szívbetegségekkel szemben, mint az omega-3 zsírsavak (lenmag, kukorica szója repceolaj), de lebomlásuk során részben eikoazidoknak nevezett rákkeltő vegyületek keletkeznek belőlük.

Az omega-9, és kisebb részben az omega-3 zsírsavak ezeknek a vegyületeknek a képzését viszont gátolják.

Az ideális táplálkozásban az omega-6, omega-3 arány 5:1-hez. A hazai arány inkább 15:1-hez értéket mutat.

A készítményben lévő E vitamin megakadályozza ezeknek a zsírsavaknak az avasodását.

A SuperGreens tehát rendet tesz a táplálék kiegészítők átláthatatlan dzsungelében, logikus, egzakt alapokon segíti a legfontosabbat: a prevenciót!

Webáruház: https://webshop.drtihanyi.hu/

http://www.drtihanyi.hu/uploads/kert.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!