Az uborka dobogós helyet foglal el a termesztett zöldségek között világszerte, sokan szuper táplálékként tekintenek rá. Nézzük meg, milyen okok vezethetnek minket az uborka rendszeres fogyasztásához?

1, Az uborka kiváló B-vitamin forrás.

2, Hidratálja és lúgosítja a szervezetet, mivel 95%-a víz.

3, Elősegíti a méregtelenítést, miközben biztosítja a szervezet számára szükséges vitaminokacucumber_6.jpgt és ásványi anyagokat.

4, Az uborka héja C-vitamint tartalmaz nagyobb mennyiségben és az aloéhoz hasonlóan bőrirritációra, leégés kezelésére kiválóan alkalmas. 

5, Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a szemre helyezve lehúzza a duzzanatot.

6, Az uborkában található 3 olyan vegyület, melyekről a kutatók anti-tumor tulajdonságot feltételeznek: lariciresinol, pinoresinol, secoisolariciresinol.

7, 30 másodpercre a nyelvünkre helyezve elűzheti a kellemetlen szájszagot, mivel elpusztítja azokat a baktériumokat, amik a szájban megtelepednek. 

8, B-vitamin tartalmának köszönhetően másnaposság és fejfájás esetén is javasolt a fogyasztása.

9, Az uborka rendszeres fogyasztása elősegíti a fogyást, szinte mindenféle diétába könnyedén beépíthető, kalóriatartalma minimális.

10, Az uborka lé a benne docbrocs110.jpglévő speciális hormonoknak és fitonutrienseknek köszönhetően kedvező lehet cukorbetegségben, magas vérnyomás és koleszterinszint esetén.

11, Az uborka kiváló szilícium forrás, ezáltal elősegíti a csontok és a kötőszövetek megfelelő működését. Répa lével összekeverve csökkentheti a húgysavszintet, ami köszvény esetén igen előnyös lehet.

A Doc Brocs lúgosító ital nagy mennyiségben tartalmaz uborkát és más fontos, egészséges összetevőket.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!