Az olajbogyó és az olíva olaj egészségre gyakorolt jótékony hatása már évszázadok óta ismert. Ennek megfelelően a mediterrán világban előszeretettel fogyasztják, de nálunk is egyre népszerűbb.

Az olíva olajban nagy számban találhatók egyszeresen telítetlen zsírsavak, melyek fontos szerepet játszanak a vér koleszterin szintjének csökkentésében. Emellett antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, képes közömbösíteni az egészségre káros szabad gyököket, ezáltal védi a szívet.

De az olíva olaj és olajbogyó előnyös tulajdonságai itt nem érnek véget. Kutatások azt mutatják ugyanis, hogy bizonyos rák típusokkal szemben az olajbogyó és olíva olaj ígéretes hatást gyakorol.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/zoldolajbogyoolajban.jpg


In vitro (laboratóriumi körülmények között) az olíva olaj 80%-kal volt képes a prosztatarák előfordulási valószínűségét csökkenteni (Columbia University).

Két ausztráliai egyetem közös tanulmánya azt mutatta, hogy az olajfa levél kivonat jelentősen csökkenti a mell és prosztata rák kialakulásának esélyét.

Az olajfa levél kiemelkedő jótékony hatásai tehát a koleszterin szint csökkentése és a rák megelőzés.

Az olajfa levél antioxidáns státusza 5-szöröse a C-vitaminnak.

Az olajfa levél legfontosabb jótékony alkotóelemei:

- antioxidánsok
- klorofill
- karotinoidok
- E-vitamin

Az olíva olajjal kapcsolatban figyelni kell arra, hogy ne hevítsük túl, mivel magas hőmérsékleten elveszti jótékony hatásait az oxidáció révén.

Olíva olaj levél kivonatot három termékünk is tartalmaz:

- NOW Olive Leaf Extract - NOW Olive Leaf Extract
- Olajfa Extra - Olajfa Extra
- Super Colostrum - Super Colostrum

A Super Colostrum olajfa levél kivonat tartalma révén képes egyszerre erősíteni aktív és passzív immunitásunkat is, így kiváló védelmet jelenthet a fertőző betegségekkel szemben.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!