Engedjenek meg néhány gondolatot a manapság egyre népszerűbb, csodálatos zöld italokról.

A franciaországi chartausi néma szerzetesek évszázadok óta főzik féltett, csodálatos, zöld színű, magas alkohol tartalmú (43%) italukat a CHATREUSE-t, amely 125 féle gyógynövényt tartalmaz.

Összetétele örök titok, persze a mai világban, ha a mennyiségi arányokat nem is, de a minőségi összetételt meg lehetne határozni, de ez nagyon nem lenne tisztességes a barátokkal szemben. Mivel alkohol tartalma magas, étkezés után digesztívumként néhány centiliter az ajánlott elfogyasztható mennyiség.

Ebben a dózisban persze nagyon kevés hatóanyag jut be a szervezetbe.

A SuperGreens por ezzel szemben vízben oldódik, összetétele pontosan ismert. Valóban hatásos, valóban a teljes vitamin és nyomelem skálát felölelő vízben oldódó gyógynövények keveréke.

Éppen ezért nem árt felhívni a figyelmet arra, hogy mielőtt valaki úgy dönt, hogy az italkeverék rendszeres fogyasztójává válik, és esetleg egyéb okokból gyógyszert, vagy gyógyszereket is szed, megkérdez, mert mint mondtam, itt valóban hatásos készítményről van szó.
 

http://www.drtihanyi.hu/uploads/sg1.jpg

 


Engedjék meg, hogy egy példával a kérdést jobban megvilágítsam. Napjaink egyik legkedveltebb gyümölcse a grapefruit, hiszen kellemes íze mellett számtalan vitamint, flavonoidokat, nyomelemeket tartalmaz.

De azok a magas vérnyomásban szenvedő betegek, akik pl. Corinfar-t, Norvasc-ot, Normodipin-t, Felodipin-t, Amlodipin-t szednek, nos, ők grapefruitot nem fogyaszthatnak, mert jelentős vérnyomás zuhanást okozhat náluk.

Miért? Azért, mert ezek a gyógyszerek pont azokon az enzimrendszereken keresztül bomlanak le, amiket a grapefruit valamely komponense gátol, így olyan tüneteik lesznek, mintha a szokásos gyógyszerüket túladagolták volna.

 

 

 

Számtalan ilyen példa felhozható, nem csak a grapefruit vonatkozásában. Ezért tehát szívesen felajánlom, hogyha megírja nekem, hogy milyen gyógyszereket szed, esetleges diagnózisait is, akkor én ennek birtokában visszaírok Önnek, hogy az egyébként 49 gyógynövényt alkalmazó, valóban kiváló készítmény az Ön esetében ajánlott-e vagy sem? Mert nincs olyan, hogy valami csak jó - de ezt már Shakespeare sokkal szebben megírta Lőrinc barát szavaival a Romeo és Júliában: 

”De nincs oly jó, melyben ne volna vész,
Ha balga módra véle visszaélsz!”

Webáruház

E-mail címem: info@drtihanyi.hu

(A baloldali menüsor kapcsolat pontjában is felveheti velem a kapcsolatot.)

A természet kétélű fegyver:

A Tiszafa legtöbb hatóanyaga halálos méreg, azonban belőle nyerhető ki korunk egyik leghatékonyabb rákellenes szere: a Taxol.

 
http://www.drtihanyi.hu/uploads/tiszafa.jpg
 

„A természet kegyelmét ontja bőven:
A fűben, a virágban és a kőben.
Ó, nincs a földön oly silány anyag,
Mely így vagy úgy ne szolgálná javad:
De, nincs oly jó, melyben ne volna vész,
Ha balga módra véle visszaélsz!
….E kis virágszál gyenge levele
Méreggel és balzsammal van tele.
Szagold: szíved gyönyörtől ittasul,
Ízleld: szemedre örök éj borul.
Két ellenséges király táboroz
Emberben, fűben: Jó és a Rossz.
És, hol a Rossz erősebb haddal áll,
Az élet hervad-tort ül a Halál."

 

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!