Amikor a kutatók a Polypill kifejlesztésén dolgoztak, akkor az lebegett a szemük előtt, hogy megalkossanak egy olyan készítményt, mely egyszerre hat minden rizikófaktorra: csökkenti a vérnyomást, a koleszterint, gátolja a vérlemezke funkciót, stb. Ez a próbálkozás azonban kudarcba fulladt.

A készítmény legfőbb komponense ugyanis az aszpirin lett, azonban az aszpirinről több tanulmány is bebizonyította, hogy egészséges emberekben a rendszeres szedése többet árt, mint használ (az aszpirin szedése ugyanis megnöveli az agyvérzés és gyomorvérzés kialakulásának esélyét).

Kapcsolódó tanulmány: An apple a day keeps the doctor away

A Polypill, azaz egy olyan készítmény, mely csökkenti számos rizikófaktor erejét valószínűleg egy létező dolog, azonban jelenleg még nem áll rendelkezésünkre elég információ ahhoz, hogy összeállítsuk.

A Polypill analógiájára léteznie kell egy Polymeal-nek is, egy olyan szupertápláléknak, mely ideális mennyiségben tartalmazza azokat az összetevőket, melyek csökkentik a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.

A kutatók által megalkotott tökéletes táplálék, a Polymeal az alábbi összetevőkből áll (naponta):

- 1,5 dl bor
- 114g hal (heti négy alkalommal)
- 100g étcsokoládé
- 400g zöldség, gyümölcs
- 2,7g fokhagyma
- 68g mandula

Ezek az összetevők kombinálva közel 80%-kal képesek csökkenteni a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának rizikóját.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/meal.jpg


A Polymeal problémája azonban egyrészt abból fakad, hogy ezeket az összetevőket nem tudjuk „összeturmixolni”, hiszen akkor egy ehetetlen valamit kapnánk. A másik probléma az emberi gyarlóság. Ha az a 1,5 dl bor nem 1,5 dl, hanem mondjuk 4, vagy a csoki nem 100g, hanem 300 és nem is étcsoki, hanem édes tejcsoki, akkor már többet ártottunk magunknak, mintha egyáltalán nem fogyasztanánk ezeket az ételeket.

Próbáljuk tehát megközelíteni a Polymeal-t úgy, hogy közben ne essünk csábításba.

A recept a következő:

SuperGreens, vagy Power Plants, vagy Green Magma + Omega 3-6-9 + Flavonoid komplex

Ezt a kombinációt könnyedén elfogyaszthatjuk anélkül, hogy engednénk a csábításnak. Tartalmazza a zöldségek és gyümölcsök legfontosabb alkotóelemeit, a halban és mandulában található omega zsírsavakat és a borban lévő polifenolokat, resveratrolt és kvercetint. Emellett a Green Magma és a Flavonoid komplex is bio-fermentált termékek (a Green Magma esetében egy speciális eljárás, a Flavonoid komplex esetén a kombucha gomba révén), tehát a bennük lévő hasznos és egészséges vegyületek feldúsulva kerülnek szervezetünkbe.

Ne feledjük: a zöld italos kulacs, vagy shaker mindig kéznél van, a 10ml Flavonoid komplex felhajtása sem nagy kihívás, és ezek segítségével a szív és érrendszeri halálozást (mely ma Magyarországon a teljes halálozás 42%-át teszi ki) 80%-kal csökkenthetjük. Azért ez már meggondolandó…

Webáruház - Webáruház
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!