A vastagbélrákot világszerte az 5 leggyakoribb ráktípus között tartják számon. Ma már tudjuk, hogy ez a rendkívül súlyos betegség megfelelő életmóddal, egészséges táplálkozással, rendszeres testmozgással és a dohányzás mellőzésével az esetek többségében megelőzhető.

Az Oregon State University kutatói (Linus Pauling Intézet) azt vizsgálták, hogy a rendszeres spenótfogyasztás hogyan hat a rákos sejtekre.

A rák kialakulása egy meglehetősen komplex, több lépcsős folyamat, melynek során az egészséges sejtek többféle módon károsulnak. Mindezek során apró változások vagy mutációk következnek be a DNS szekvenciáiban és megindul a sejtek kontrollálhatatlan osztódása.

A kutatók azt találták, hogy a rendszeres spenótfogyasztás közömbösíti számos karcinogén anyag sejtkárosító hatását. Laboratóriumi vizsgálatokban a spenót értékes vegyületei közel felére csökkentették a vastagbélrák előfordulását egereknél. Poepeye-nek a spenót csak erőt adott, de ha ez igaz, akkor a valóságban sokkal értékesebb tulajdonságai vannak, mint azt a harmincas években feltételezték.

Spenót tartalmú étrend-kiegészítők:

-    Doc Brocs
-    Young pHorever Greens
-    SuperGreens

spinac_6.jpg

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!