dr. Robert Young, az Innerlight termékek (lúgosító SuperGreens) megalkotója legfrissebb tanulmányában arról ír, hogy újabb bizonyítékok támasztják alá, hogy kapcsolat van a szívbetegségek és a stroke kialakulása, valamint a savasító táplálkozás között.

Forrás: Articles of Health, dr. Robert Young blogja

A The Telegraph folyóiratban megjelent tanulmány az első, mely kapcsolatot mutat a vérnyomás és az adott egyén anyagcseréje között. Minden ember anyagcseréje egyedi, akárcsak az ujjlenyomatunk.

Az ember anyagcseréjét több szempont alapján lehet vizsgálni, az egyik mód megmérni a vizeletben az anyagcsere során felgyülemlett vegyületeket. Ez jó képet mutat arról, hogy a táplálék hogyan bomlik le a szervezetben.

És itt eljutottunk a lényeghez.

A tipikus „nyugati” táplálkozás, mely savasító, állati eredetű húsokban, alkoholban gazdag és rostokban szegény, kifejezetten káros, mivel felborítja a sejtek és szövetek pH egyensúlyát.

http://drtihanyi.hu/uploads/Zold-Medicina/vegayoung.jpgAzoknál az embereknél, akik sok savasító, állati eredetű fehérjét fogyasztanak (ezáltal a vizeletükben alanin van jelen) magasabb vérnyomás, magasabb koleszterinszint és magasabb BMI-index figyelhető meg. Ők jellemzően több kalóriát fogyasztanak, ezáltal túlsúlyosak.

Azoknál az embereknél azonban, akik keményítőben gazdag ételeket fogyasztanak (pl. rizs), alacsonyabb vérnyomás és kalória bevitel figyelhető meg.

Akik egészségesebb emésztőrendszerrel és bélbolyhokkal rendelkeznek (sok zöldséget, zöld italokat fogyasztanak) szintén alacsonyabb vérnyomással élnek. Az ő vizeletükben hippurát van jelen, s ez azoknál is így van, akik kevés alkoholt és sok rostot fogyasztanak.

A kutatók a tanulmány során azt állapították meg, hogy az életmódnak nagyobb hatása van a vérnyomásra és a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulására, mint a genetikai tényezőknek.

dr. Robert Young szerint egészségünket alapvetően az határozza meg, hogy mit eszünk és mit iszunk.

Saját kutatásai azt mutatták, hogy azok, akik olyan ételeket és italokat fogyasztanak, melyek klorofillban, többszörösen telítetlen zsírsavakban és jó minőségű sókban gazdagok, valamint megfelelő mennyiségű tiszta vizet fogyasztanak egészségesebbek és erősebb kardiovaszkuláris rendszerrel rendelkeznek.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!