Korábban azt írtam, hogy a fák általában mérgezőek, de azért itt is vannak kivételek.

A fehér fűzfakéreg kiváló gyulladáscsökkentő, mivel kérge sok szalicilt tartalmaz. A szilfa ágainak vékony kérge jól használható fertőzött sebekre, teája pedig torokgyulladásra (az ókori görögök különösen tisztelték a szilfát, Hermész isten fájának tartották).

Ma komoly védelmet élveznek, mert az első világháború után súlyos gombafertőzés pusztította őket (ceratocystis ulmi), és bár a jelenlegi szilfák már ellenállóbbak a fertőzéssel szemben, a veszély még nem múlt el.

Az aranygyökér gazdag cink, szelén, magnézium, mangán, foszfor és káliumforrás, tartalmaz még A, C és B-vitaminokat is.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/labor1.jpg


A bíbor kasvirág, melynek latin nevét jobban ismerik az emberek (echinacea), sok kávésavat, flavonoidokat tartalmaz, ezért antivirális (vírus ellenes) és antibiotikus (baktérium ellenes) hatását jól ki lehet használni influenzában, mandulagyulladásban, illetve torokgyulladás esetén.

Most azonban egy nagyon lényeges különbségre szeretném felhívni a figyelmet, ami a SuperGreens-t a többi, sokkomponensű gyógytea keveréktől alapvetően megkülönbözteti.

A gyógynövényeket lehet főzet, forrázat, alkoholos kivonat (tinktúra, pl. svédcsepp), gyógytea formájában fogyasztani. A hőkezelés azonban számtalan értékes anyagot tönkre tesz, míg az alkoholos tinktúra az alkohol toxikus hatása miatt határt szab a bevihető mennyiségnek. Persze vannak alkoholban jobban oldódó hatóanyagok (ez abban az esetben nyilvánvaló előny), de a Super Greens esetében egy vadonatúj technológiáról van szó.

A gyógynövények lisztnél finomabb őrleménye a hozzáadott vízzel olyan szuszpenziót alkot, ami könnyen fogyasztható, a felszívó felület a sok apró gömböcske révén hatalmasra nő, így relatíve kis mennyiséggel is jó hatást érhetünk el.

És mi a helyzet a hozzáadott cseppekkel? Nos, az nem más, mint nátrium-klorit, ami a vízben klórdioxiddá alakul át. A klórdioxid Ph-tól független, erős fertőtlenítő (vírus, baktérium, gombaölő anyag) hatású vegyület. Fertőtlenítő hatását tehát a Ph értéktől függetlenül fejti ki, miközben a LEGTÖBB SZERVES ANYAGGAL NEM LÉP KAPCSOLATBA!!!- tehát nem károsítja az értékes növényi anyagokat, vitaminokat, stb.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/labor2.jpg


Így a SuperGreens esetében valóban évezredek tapasztalatát sikerült kombinálni a legmodernebb technológiával.

Webáruház: https://webshop.drtihanyi.hu/
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!