Már évek óta tudjuk, hogy az árpacsíra több ezer enzimet tartalmaz. Ezek közül is kiemelkedik a Szuperoxid Diszmutáz (SOD). Az enzim feladata célba venni a szabad gyököket és elpusztítani azokat.

A szabad gyökök a természetben folyamatosan keletkeznek a biológiai oxidáció során. Vizes fázisban ezek nagy része hidrogén peroxiddá alakul át (H2O2). A Szuperoxid Diszmutáz feladata a kataláz enzimmel együtt a hidrogén peroxid hatástalanítása. Bizonyított tény, hogy a zöld árpacsíra hatására növekszik a sejt közötti állomány SOD szintje.

Akik gyakran járnak fodrászhoz (hölgyek előnyben) tudják, hogy régebben a haj szőkítésére hidrogén peroxidot használtak. Ha túl sokáig, és túl tömény oldatot használt a fodrász, akkor a haj nem szőke lett, hanem gyakran fehér (ősz).

Életünk során azonban ennek a SOD enzimnek az aktivitása fokozatosan csökken. A „negyedik X” táján már egy ezredére csökken egy csecsemőéhez képest. És lássunk csodát, pont ebben az időben kezdenek megjelenni az ősz hajszálak, egyre több és több, mert a hidrogén peroxid szintje jelentős mértékben megemelkedik bennünk és a hajban lévő pigment anyagok termelődéséért felelős melanin szint lecsökken, ezáltal bekövetkezik a hajszálak kifehéredése (ŐSZÜLÉS).

http://zolditalok.drtihanyi.hu/uploads/00104.jpg


Ha ez így van, akkor azt várnánk, hogy az árpacsíra (Green Magma) rendszeres fogyasztásával a haj őszülése megállítható, sőt, esetleg a folyamat meg is fordítható. Nos, pontosan ez történik. A rendszeres Green Magma fogyasztók arról számolnak be, hogy a hajuk színe fokozatosan az eredeti színét kapja vissza, sokukat a barátaik azzal is meggyanúsítottak, hogy bizonyára festik a hajukat. A fentiek ismeretében látjuk, nem erről van szó. A megemelkedett SOD szint a hidrogen peroxid szintjének a csökkenéséhez vezetett, ennek következtében viszont az ősz hajszálak fokozatosan visszanyerték eredeti színűket.

Ha csak ennyit tudna a Green Magma már megérné, de ennél sokkal többről van szó. Ez a hatékony antioxidáns enzim véd a rákkal szemben, óvja sejtjeink épségét, izomzatunk erejét, nem véletlenül nevezik gyakran az „öregedést gátló” enzimnek is.

Green Magma - Green Magma
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!