Ma, amikor a zöld ételek és italok reneszánszát éljük, valahogy elkerülte a figyelmünket, hogy ennek legnagyobb hagyományai nem Amerikában vagy Európában voltak és vannak, hanem Japánban.

A ma használt zöld csoda italok a Japán zöld italok és ételek halvány kópiái csupán. Nem véletlen az a tény, hogy a világon a leghosszabb életű emberek a Japánok (a Hunzákat most hagyjuk, hiszen alig néhány tízezer él belőlük a Földön).

A japán zöldségkultúra (szárazföldi és tengeri egyaránt) a legfejlettebb a világon. Teából is kizárólag csak a zöld teát isszák, a feketét szinte soha. A zöld teát olyan finom zöld porrá őrlik, ami a SuperGreens-ben van, és ezzel készítenek meleg vizes szuszpenziót, amit szinte barokkosan kidolgozott, finom szertartás keretében fogyasztanak.

A sok füstölt hal egyáltalán nem egészséges, ezt ők pontosan tudják, de azt is, hogy a friss zöldségek levei, főzetei képesek ellensúlyozni előbbiek káros hatását (pl. rákkeltőek, stb.).

A Japánok még mindig sokkal soványabbak, mint mi vagyunk, az amerikaiakról nem is beszélve. A szumó versenyzők pl. nagyon kövérek és izmosak, de a koleszterinjük ritkán haladja meg a 3mmol/l, amiről mi csak álmodozhatunk.

Kicsit bizonyára meglepve nézik a mi zöld forradalmunkat, amit ők már évezredek óta tudtak és alkalmaznak mid a mai napig. Nem értik a sok hűhót, mivel a „nagy nyugati zöldség keverők” tudománya náluk minden falusi, középkorú asszony kisujjában van. A szakácsaikról nem is beszélve.

Már régen túl haladták azt az elméletet, miszerint az a fontos, hogy a táplálék finom legyen, azután meg történjék vele, aminek történnie kell. Az ételnek az emberben a tányértól a székletig tökéletesen kell „viselkednie”, ezért a japán császár udvarában volt külön székletfelelős is, aki minden nap szemrevételezte a császár székletének állagát, szagát, formáját és ez után adta ki az utasításait a szakácsnak, hogy mit főzzön az uralkodónak, és milyen arányokat használjon a szakács.

Az, hogy egy étel ízletes, az még semmi, még belépőnek is kevés az ő elvárásaikhoz képest.

Zöld italcsodáinkon csak mosolyognak. De nem néznek le minket. Megosztják velünk évezredes tudásukat, de ezt finoman, diszkréten, nem pedig harsogva teszik.

Tanuljunk tehát a Zöld Naptól és fogyasszuk az ő zöld italaikat, amik kiállták az évezredek próbáit. Dr Yoshihide Hagiwara termékei kiválóak, hatásosak, és sok esetben olcsóbbak, mint amerikai utánzatai.

A jobbtól tanulni soha sem késő! Tartson velünk, és fedezze fel a Zöld Nap tudományát, tegye jobbá, egészségesebbé életét.

Green Magma italpor és tabletta

{$up_uri}greenmagma.jpg


{$up_uri}greensun.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!