Antioxidánsok

Növényi fitonutriensekkel a rák ellen

Növényi fitonutriensekkel a rák ellen

A növények több ezer értékes vegyületet tartalmaznak, melyekről az utóbbi években tudtuk meg, hogy olyan krónikus betegségekkel szemben fejtenek ki jótékony hatást, mint a szívbetegségek, cukorbetegség, agyvérzés, szellemi leépülés vagy éppen a rák. Természetesen még sok ezer vegyületet nem is ismerünk, de tudjuk, hogy a gyulladáscsökkentő, antioxidáns, anyagcsere javító növényi komponensek egymás hatását erősítve fejtenek ki hatást szervezetünkben.
Papaya, rák, emésztés

Papaya, rák, emésztés

Kolumbusz Kristóf az angyalok gyümölcsének nevezte az édes és zamatos papaya gyümölcsöt. Legismertebb tulajdonságai: emésztés segítése, gyulladáscsökkentés, béltisztítás, immunrendszer erősítés. Védi a tüdőt és az ízületeket, revitalizálja és energizálja a szervezetet. A papaya emellett olyan potenciális anti-tumor vegyületeket is tartalmaz, melyek főleg olyan rákbetegségek esetén hatékonyak, mint a mellrák.
Természetes polifenolok

Természetes polifenolok

A polifenolok olyan természetes vegyületek, amelyek nagy mennyiségbe fordulnak elő bizonyos fajta gyümölcsökben: vörös áfonya, kék áfonya, tőzegáfonya, szőlő, citrus fajták (narancs, citrom, lime, grapefruit), a teafűben, extra szűz olíva olajban, fekete csokoládéban, stb.
Lúgosító lilák és kékek

Lúgosító lilák és kékek

Ezúttal vegyük szemügyre a kék és lila lúgosító zöldségeket és gyümölcsöket. Melyek a legnépszerűbbek? Milyen kedvező hatással lehetnek szervezetünkre?
Gyümölccsel a Parkinson-kór ellen?

Gyümölccsel a Parkinson-kór ellen?

Azoknál a férfiaknál, akik rendszeresen fogyasztanak olyan magas flavonoid tartalmú ételeket, mint a különböző áfonyák, az alma, egyes zöldségek, a tea vagy éppen a vörös bor, kisebb valószínűséggel alakul ki Parkinson-kór, derül ki a Neurology szaklapban publikált tanulmányból.
Újabb flavonoid a rák ellen?

Újabb flavonoid a rák ellen?

A luteolin egy olyan flavonoid vegyület, mely főleg zöldségekben és gyümölcsökben található. Kutatók a luteolin gyulladás-csökkentő, antioxidáns és anti-tumor tulajdonságát állapították meg laboratóriumi körülmények között.
Vad kékáfonya – természetes antioxidáns szupergyümölcs

Vad kékáfonya – természetes antioxidáns szupergyümölcs

Az elmúlt években több tanulmány is azt találta, hogy a vad kékáfonyában található értékes összetevők, mint pl. az antioxidáns antocianidinek, számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, melyek pozitív hatással lehetnek egészségünkre.
Kurkuma vs. hepatocelluláris karcinóma

Kurkuma vs. hepatocelluláris karcinóma

A hepatocelluláris karcinóma (HCC) az 5. leggyakoribb rákbetegség világszerte. Évente kb. 1 millió ember hal meg ebben a rákos betegségben. A kurkumából kivont természetes olajat bizonyos gyermekbetegségek (pl. akut tüdőgyulladás, akut felső légúti fertőzés, stb.) kezelésére használják Kínában (injekció formájában).
Flavonoidok szerepe a tüdőrák megelőzésében

Flavonoidok szerepe a tüdőrák megelőzésében

A tüdőrák az egyik vezető halálok a fejlett világban, melynek kialakulásért az esetek 90%-ában a dohányzás a felelős. Éppen ezért van nagyon komoly jelentősége annak a felfedezésnek, mely szerint bizonyos természetes vegyületek csökkentik a tüdőrák előfordulását, dohányosokban is. Azoknál a dohányosoknál ugyanis, akik naponta legalább 3 adag zöldséget és gyümölcsöt, valamint fekete és/vagy zöld teát isznak, alacsonyabb a tüdőrák előfordulási valószínűsége.
Káros savak vs. rákos daganatok?

Káros savak vs. rákos daganatok?

dr. Robert Young hivatalos blogján megjelent tanulmány szerint igazolódott dr. Young azon korábbi feltételezése, mely szerint az anyagcsere során keletkező káros savak rákos betegséget okozhatnak. A friss tanulmány a Science Daily lapban jelent meg.
Vad kékáfonya (wild blueberry)

Vad kékáfonya (wild blueberry)

Sok kutató szerint a vad kékáfonya (wild blueberry) a természet egyik legnagyobb ajándéka, mivel rendkívül nagy mennyiségű antioxidánst (pl. antocianin), gyulladás csökkentő vegyületet és más értékes összetevőket tartalmaz. A tudományos kutatások az alábbi területekre fókuszálnak:
Vitality drink

Vitality drink

A Viltality drink 23 gyümölcs koncentrátumának keveréke. Anélkül, hogy végig mennénk mind a 23 gyümölcs előnyein, inkább vizsgáljuk meg az elvet, mely minden gyógynövény vagy gyümölcs keverékre egyaránt érvényes.
Flavonoidok vs. Parkinson-kór

Flavonoidok vs. Parkinson-kór

Egy friss kutatás szerint az áfonyafélék rendszeres fogyasztása csökkentheti a Parkinson-kór kialakulásának valószínűségét. Kutatók azt találták, hogy azok a nők és férfiak, akik rendszeresen fogyasztanak áfonyaféléket, kisebb eséllyel „kapják el” ezt a degeneratív betegséget.
< > 1. oldal (összesen: 0) Rendezés: