Antocianin

Lúgosító lilák és kékek

Lúgosító lilák és kékek

Ezúttal vegyük szemügyre a kék és lila lúgosító zöldségeket és gyümölcsöket. Melyek a legnépszerűbbek? Milyen kedvező hatással lehetnek szervezetünkre?
Gyümölccsel a Parkinson-kór ellen?

Gyümölccsel a Parkinson-kór ellen?

Azoknál a férfiaknál, akik rendszeresen fogyasztanak olyan magas flavonoid tartalmú ételeket, mint a különböző áfonyák, az alma, egyes zöldségek, a tea vagy éppen a vörös bor, kisebb valószínűséggel alakul ki Parkinson-kór, derül ki a Neurology szaklapban publikált tanulmányból.
Vad kékáfonya – természetes antioxidáns szupergyümölcs

Vad kékáfonya – természetes antioxidáns szupergyümölcs

Az elmúlt években több tanulmány is azt találta, hogy a vad kékáfonyában található értékes összetevők, mint pl. az antioxidáns antocianidinek, számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, melyek pozitív hatással lehetnek egészségünkre.
Vad kékáfonya (wild blueberry)

Vad kékáfonya (wild blueberry)

Sok kutató szerint a vad kékáfonya (wild blueberry) a természet egyik legnagyobb ajándéka, mivel rendkívül nagy mennyiségű antioxidánst (pl. antocianin), gyulladás csökkentő vegyületet és más értékes összetevőket tartalmaz. A tudományos kutatások az alábbi területekre fókuszálnak:
Vitality drink

Vitality drink

A Viltality drink 23 gyümölcs koncentrátumának keveréke. Anélkül, hogy végig mennénk mind a 23 gyümölcs előnyein, inkább vizsgáljuk meg az elvet, mely minden gyógynövény vagy gyümölcs keverékre egyaránt érvényes.
Fekete áfonya vs. magas vérnyomás

Fekete áfonya vs. magas vérnyomás

Az American Journal of Clinical Nutrition legújabb számában megjelent tanulmány szerint a fekete áfonya rendszeres fogyasztása antocianidin tartalma révén jelentősen csökkentheti a vérnyomást, így kifejezetten jótékony lehet magasa vérnyomásban szenvedő betegeknél.
< 1. oldal (összesen: 2) Rendezés: