Annak érdekében, hogy hatékonyan elsajátítsuk a lúgosító életmódot, ismernünk kell azokat a táplálékokat, melyek lúgosítják vagy éppen savasítják szervezetünket.
Már korábban írtam arról, hogy a sejtek energetikai erőművei a mitokondriumok. Sejtjeink (de a növényi sejtek is) több száz, néha több ezer mitokondriumot tartalmaznak.
Míg pár cikkel ezelőtt azt írtam, hogy ma a világon kb. 28 millió hektáron termesztenek genetikailag módosított (GMO) növényeket, addig ebben az írásban már egy újabb adat alapján ezt a számot 100 millió hektárra kell módosítanom. Először is vizsgáljuk meg az okokat.
Amikor vásárolni megyünk és a kirakatban ránk mosolyog a hatalmas piros vagy zöld kaliforniai paprika, a fél almányi paradicsom, a 40 cm-es kígyó uborka, senkinek nem jut eszébe, hogy ezek mind-mind hibridek.
„Mélységes mély a múltnak kútja” írta Thomas Mann, de még a fáraók koránál is mélyebbre kell mennünk, ha tudni szeretnénk a zöld kamutfű, más néven hatsoros búzafű történetét. Kb. tízezer évvel ezelőtt már Jerikóban és az Eufrátesz menti Mureibit-ben megtalálták az egysoros (alakor), és a kétsoros (tarack) búza megpörkölt magjainak maradványait.
A szelén nyomelem, a glutation peroxidáz enzim nélküle nem tud működni, ezáltal a fehérvérsejtek hatékonysága a vírusokkal és egyes baktériumokkal szemben drámai módon lecsökken.