B vitamin

A kukorica és a B-vitamin

A kukorica és a B-vitamin

A kukorica őshazája Amerika. 1556-ban a nagy botanikus, Carl Linné nevezte el  Zea Mays-nak. A „Zea” a nemzetség neve, magyarul annyit jelent: az élet alapja, míg a „Mays” a faj neve, ami magyarul  annyit jelent: a mi anyánk.
B3-vitamin vs. MRSA

B3-vitamin vs. MRSA

A Methicillin-Rezisztens Stapphylococcus Aureus (MRSA), mely az antibiotikumok többségével szemben ellenálló baktérium, egyre gyakrabban üti fel a fejét világszerte, emberek ezreinek életét követelve.
B12 vitamin hiány vs. agyzsugorodás?

B12 vitamin hiány vs. agyzsugorodás?

Az amerikai Neurology folyóiratban kutatók rávilágítottak arra, hogy azok az idősebb emberek, akiknek a vérükben alacsonyabb a B12 vitamin szintje, nagyobb valószínűséggel veszítenek agysejtjeikből és lesznek gondolkodási nehézségeik.
B6 vitamin hiány

B6 vitamin hiány

A szervezet a B6 vitamint katalizátorként használja olyan kémiai reakciók során, melyek az aminosavakat érintik. Mivel sok étel tartalmaz B6 vitamin, a B6 vitamin hiány meglehetősen ritka.
B-vitamin hiány

B-vitamin hiány

A B komplex készítményeket leggyakrabban a B vitamin hiány kezelésére használják. Ez általában azoknál alakul ki, akik nem visznek be megfelelő mennyiségű B vitamint szervezetükbe, vagy nem képesek felszívni a vitaminokat, de B vitamin hiányt okozhat az emelkedett anyagcsere is, pl. pajzsmirigy túlműködés esetén.
B-vitamin hiány és stroke

B-vitamin hiány és stroke

Nem minden betegség előzhető meg mindenféle „bogyók” kapkodásával. És mi a helyzet a stroke-kal? Az talán igen. Úgy tűnik, a folsav és B12 vitamin képes csökkenteni a stroke előfordulási esélyét.