Egy friss kutatás szerint a halban, illetve halolajban gazdag táplálkozás akár 90%-kal is csökkentheti az infarktus és a stroke kockázatát fiatal hölgyeknél.
Manapság rengeteg étrend-kiegészítő terméket találhatunk a piacon, különböző jól csengő nevű cégek és ügynökeik százai, ezrei értékesítik termékeiket. A termékek többségéről azt állítják, hogy csodaszerek, mindenre jók és minden betegséget képesek megelőzni, gyógyítani. Felmerül a kérdés: kinek higgyünk, hogyan tudunk eligazodni a termékek ezen dzsungelében?
Mérgező világban élünk. Olajfinomítók, belső égésű motorok, környezetszennyező erőművek, ivóvizeinket szennyező vegyipari cégek, stb. olyan mérgező vegyületeket juttatnak a környezetbe, melyek fokozatosan bekerülnek szervezetünkbe.
A brokkoli egészségre gyakorolt jótékony tulajdonságai korábban is ismertek voltak, ez a jóízű, egészséges és lúgosító zöldség nagy népszerűségnek örvend az emberek többségénél (a SuperGreens por is tartalmazza). Lúgosító mechanizmusán kívül azonban más fontos tulajdonságok is napvilágra kerültek az utóbbi napokban.