Köszvény

Cseresznyével a köszvény ellen?

Cseresznyével a köszvény ellen?

Az Arthritis&Rheumatism szaklapban megjelent bostoni tanulmány szerint a cseresznye fogyasztása akár 2 nap alatt 35%-kal csökkentheti a köszvényes roham előfordulását. A kutatás eredményei azt mutatták, hogy a cseresznye vagy cseresznye kivonat fogyasztása rendkívül jótékony hatással bír a köszvényes betegeknél.
A mediterrán étrend és az egészség megiható?

A mediterrán étrend és az egészség megiható?

Ma az EU-ban a leghosszabb életre az olaszok számíthatnak és ez nem véletlen. Bár modern korunk ott is sokat rombolt az étkezések kultúráján, mégis ők használják a legtöbb zöldséget, olívát étrendjük  mindennapi részeként.
Köszvény, fruktóz, lúgosítás

Köszvény, fruktóz, lúgosítás

Azoknál a nőknél, akik rendszeresen fogyasztanak magas fruktóz tartalmú italokat, 74%-kal nagyobb valószínűséggel alakul ki köszvény, mint azoknál a nőknél, akik nem fogyasztják az ilyen üdítőket.
Húgysav

Húgysav

A húgysavról negyven éve még azt gondoltuk, hogy véd a koronária (szív koszorúér) betegségekkel szemben. Aztán minden megváltozott. A hetvenes években több mint ötezer embert vizsgáltak meg és arra keresték a választ, hogy a húgysav érték és a szív-, és érrendszeri halálozás között milyen összefüggés van (NHANES I study)?
Papaya, bromelain

Papaya, bromelain

A papaya, mely a dinnye egzotikus változatának tekinthető, nagy mennyiségben tartalmaz béta karotint, mely egy erős antioxidáns, tehát képes közömbösíteni a szervezetre káros szabad gyököket.
< 1. oldal (összesen: 2) Rendezés: