Lúgosításról

Gyors méregtelenítés természetesen

Gyors méregtelenítés természetesen

Tavaszi nagytakarítás nem csak otthonunknak, autónknak vagy kertünknek van szükséges, hanem szervezetünknek is. A tavasz a legjobb időpont arra, hogy megtisztítsuk szervezetünket a felgyülemlett káros anyagoktól. Nézzük meg, melyek azok a természetes ételek, melyek segíthetik ezt a folyamatot.
A leggazdagabb természetes A-vitamin forrás

A leggazdagabb természetes A-vitamin forrás

A leggazdagabb természetes A-vitamin forrás a spenót. 100g-ban 8.100 IU A vitamin van és ezzel vastagon az első helyen áll a zöldségek és a gyümölcsök versenyében. A második helyezett a brokkoli, de ez csak 1.920 IU A-vitamint tartalmaz. A bronzérmes a tök. A vitamin tartalma 1.120 IU.
A kelkáposzta a növényi alapú étrend „marhahúsa”

A kelkáposzta a növényi alapú étrend „marhahúsa”

Bár a szupertáplálékoknak nincs hivatalos definíciója, olyan gyümölcsöket és zöldségeket nevezünk így, melyek különösen táplálóak és hasznosak az egészségre nézve, valamint magas fitonutriens tartalommal rendelkeznek. Ezen meghatározás alapján a kelkáposzta az első tíz szupertáplálék közé tartozik. 
A méregtelenítés 3 alapvető lépése

A méregtelenítés 3 alapvető lépése

A méregtelenítés egy természetes gyógyulási folyamat, amire napjaink mérgező világában nagyobb szükség van, mint valaha. Az élelmiszerekben, levegőben és vízben lévő vegyi anyagok támadása ellen rendszeres tisztítókúrával tudunk csak védekezni. A leghatékonyabban az a program működik, amely a szövetekben felhalmozódott méreganyagok mértékének csökkentését veszi célba, miközben segíti a kiválasztó szervek működését.
Öt módszer a folyamatos méregtelenítéshez

Öt módszer a folyamatos méregtelenítéshez

Becslések szerint ma körülbelül 80.000 vegyi anyag létezik, melyből évente több millió tonnát használnak fel az élelmiszer- és termékgyártáshoz vagy bocsátanak a levegőbe és vizekbe. 
Kakukkfűvel a betegségek ellen

Kakukkfűvel a betegségek ellen

A kakukkfű az ajakos virágúak családjába tartozik és sok fajtája ismert.  Ugyan ezek növénytanilag azonosak, de a belőlük sajtolt olaj különbségeket mutat a kémiai összetevők terén, attól függően, hogy hol nő a növény.  A kakukkfű mikrobiális ereje annyira magas, hogy néhány olaj használata bármilyen helyzetben biztonságos, néhányé viszont nem. A linalol ajánlott leginkább kezdőknek, ennek használata a legbiztonságosabb bőrön, fürdővízben, gyerekeken és időseken egyaránt. Más olajokkal kapcsolatban azonban kérjük aromaszakértő tanácsát. A kakukkfű ugyan az egyik leggyakrabban használt és leghasznosabb aromaterápiás olaj, de mindenképpen mértékkel és körültekintően használjuk!
Természetes méregtelenítés

Természetes méregtelenítés

Számos méregtelenítő program létezik, melyek segítségével tehermentesíthetjük szervezetünket és megtisztíthatjuk májunkat, vérünket, beleinket a káros, toxikus anyagoktól. Néha a legegyszerűbb út a legcélravezetőbb, nézzük meg, melyek azok a szupertáplálékok, melyek segítségével természetes módon méregteleníthetünk. 
Az ezerarcú káposzta

Az ezerarcú káposzta

Több mint két és fél ezer éve ismert ez a növény, melyet a rómaiak terjesztettek el a világon. Cato, a hírhedt, Karthágó elpusztításában elévülhetetlen érdemeket szerzett szenátor a rabszolgáit, ha megbetegedtek kizárólag káposzta lé itatásával engedte gyógyítani.
dr. Robert Young levele 2.

dr. Robert Young levele 2.

Kedves Barátom!Dr. Robert O. Young vagyok, és ebben a levelemben egy újabb jó hírt szeretnék eljuttatni Hozzád.Örömmel tudatom, hogy hosszabb előkészületek után újabb Young pHorever termékeket sikerült bevezetni a magyar piacra!
Lúgosító zöld italok, a pH-csoda nyomában

Lúgosító zöld italok, a pH-csoda nyomában

Mi az oka annak, hogy a lúgosító zöld italok olyan jótékonyan hatnak szervezetünk működésére? Íme 7 ok, amiért minden nap szükséges valamilyen lúgosító italt fogyasztani.
Lúgosító citromfű

Lúgosító citromfű

A citromfű fontos részét képezi a SuperGreens, pH Miracle Greens és Doc Brocs Power Plants lúgosító italoknak. Nézzük meg, milyen pozitív hatásai lehetnek a citromfűnek az emberi szervezetre.
7 lúgosító, májtisztító étel

7 lúgosító, májtisztító étel

Hét lúgosító ital, mely tisztítja májunkat: fokhagyma, grapefruit, zöld füvek, zöld színű zöldségek, avokádó, dió és kurkuma. Májunk minden egyes nap kemény munkát végez azért, hogy megvédje szervezetünket a méreganyagoktól és az anyagcsere során keletkező káros savaktól.
Lúgosító oregánó

Lúgosító oregánó

Az oregánó a mediterrán régió jellegzetes fűszernövénye, melyet évezredek óta használunk főzéshez és gyógyító célokra egyaránt. Az alternatív gyógyászat elsősorban gombaölő és antioxidáns tulajdonságai miatt kedveli.
Brokkoli csíra

Brokkoli csíra

Az elmúlt években sok érdekes tanulmányt olvashattunk a brokkoli anti-tumor tulajdonságairól és egészség megőrző szerepéről. A csírákról tudjuk, hogy segítik az emésztést és szintén pozitív hatással vannak szervezetünk működésére.
Avokádó – Doc Brocs Power Plants

Avokádó – Doc Brocs Power Plants

Óvakodjunk az időnként felbukkanó „egészség mítoszoktól”! A 90-es években pl. sok „szakértő” óva intette az embereket a kókusztejtől és kókusz olajtól, megfosztva ezzel őket sok-sok értékes tápanyagtól. Ugyan ezt a sorsot kellett elszenvednie az avokádónak is, melyet szintén a „vádlottak padjára” ültettek magas kalória és zsírtartalma miatt. Közben persze kiderült, hogy az avokádó egy rendkívül értékes gyümölcs, mely segíthet egészségünk megőrzésében.
A legjobb nyári méregtelenítő italok

A legjobb nyári méregtelenítő italok

Ha eljön a nyár és vele együtt a forróság, kiváló alkalom kicsit megerősíteni immunrendszerünket, méregteleníteni és lúgosítani szervezetünket. Mindezt frissítő italokkal is megtehetjük, mint amilyen a SuperGreens vagy a Young pHorever Greens.
Réti legyezőfű

Réti legyezőfű

A réti legyezőfű, mely a rózsafélék családjába tartozó gyógynövény, megtalálható dr. Robert Young mindkét termékében: a SuperGreens és Young pHorever Greens lúgosító porokban. A növény főleg Európában és Ázsiában őshonos, Magyarország egyes területein is fellelhető.
Klorofill, klorofillin, szelén

Klorofill, klorofillin, szelén

A Linus Pauling Intézet (Oregon State University) kutatói szerint a klorofill, klorofillin és szelén vegyületeknek, melyeket régóta vizsgálnak a rák megelőzésének vonatkozásában, fontos szerepük lehet a rákos elfajulások visszafordításában is.
Lúgosító avokádó

Lúgosító avokádó

Kutatók szerint az avokádó fontos fegyver lehet a kezünkben az öregedés és bizonyos betegségek elleni küzdelemben. Az avokádó gyümölcsből préselt olaj klinikai tesztekben erős antioxidáns hatást mutatott, tehát eredményesen harcol a sejteket, szöveteket károsító szabad gyökökkel szemben, melyek olyan betegségek kialakulását segítik elő, mint a szív-, és érrendszeri megbetegedések és egyes ráktípusok.
Kaliforniai paprika

Kaliforniai paprika

A kaliforniai paprika a savanykás íz, a ropogós állag és a fantasztikus, élénk színek különleges kombinációja, megtalálhatjuk zöld, piros, sárga, narancs, lila, barna és szinte teljesen fekete színekben is. A zöld és lila paprika íze kissé kesernyésebb, míg a piros, narancs és sárga édesebb, gyümölcsösebb. A kapszaicin nevű vegyület, mely az erős paprikák csípősségéért felelős, csak nagyon kicsiny mennyiségben van jelen a kaliforniai paprikában.
Lúgosító spenót

Lúgosító spenót

A spenót közép és délnyugat Ázsiában honos zöldség, melynek jellegzetes, sötétzöld levelei 30 cm magasságba is megnőhetnek. Virágai sárgás-zöld színűek, kb. 3-4 mm átmérőjűek. Mai ismereteink szerint a rendkívül egészséges, lúgosító spenót az ősi Perzsiából (a mai Irán területe) származik, az arab kereskedők Indiába és Kínába szállították, ahol „perzsa zöldség” néven ismerték.
Csipkebogyó

Csipkebogyó

A csipkebogyó vagy hecsedli a vadrózsa termése, melynek jellegzetes pirosas-narancssárgás színe van. Felhasználása meglehetősen széleskörű, gyógyteát, lekvárt, szörpöt és bort is készítenek belőle, de vannak, akik nyersen fogyasztják gyümölcshúsát.
Zeller

Zeller

A zeller rendkívül értékes gyógy-, és fűszernövényünk, mely a Föld számos országában örvend hatalmas népszerűségnek. Levele és gumója jellegzetes ízű és illatú, B1, B2, C-vitamint, foszfort és élelmi rostokat tartalmaz.
Kakukkfű

Kakukkfű

A kakukkfű ősi gyógynövényünk, melyet számos ételünk ízesítésére használunk, jellegzetes aromája, markáns íze miatt. Az ókori Egyiptomban a balzsamozás során használták, az ókori görögök pedig fürdőikben és templomaikban (füstölőkben) alkalmazták a kakukkfüvet, úgy gondolták, hogy a kakukkfű a bátorság forrása. A rómaiaknak köszönhető, hogy Európában is elterjedt a növény, melyet ők a szobáik tisztítására, sajtok és likőrök ízesítésére használtak.
Okra gyümölcs

Okra gyümölcs

Az okra, mely a mályvafélék közé tartozik, egy zöld, elágazó szárú növény, mely kb. fél-egy méter magasra nő meg. Ősi növénynek számít, mivel Egyiptomban már kb. 4000 éve is termesztették, fejlett világunkban azonban csak az utóbbi évtizedekben vált népszerűvé.
Búzafű, búzafűlé

Búzafű, búzafűlé

Búzafű alatt a fiatal, zsenge, zöld búza növényt értjük, amit még az előtt betakarítanak, hogy a magok kifejlődnének és a növény sárgásbarnává színeződne. A búzafüvet általában dzsúsz formájában fogyasztjuk, ami tulajdonképpen a búzafű préselésével készíthető el.
A citromfű

A citromfű

A citromfű egy aromás, trópusi növény, melynek jellegzetes hosszú, vékony, zöld szálai teszik könnyen felismerhetővé, amik akár 1,5 méter hosszúságúra is megnőhetnek. Az ősi gyógymódokat ismerő alternatív gyógyítók a citromfűnek számos értékes és különleges hatást tulajdonítanak. Dél-Amerikában és Indiában évszázadok óta jól ismert a növény, de az utóbbi évtizedekben a fejlett világban, így Amerikában és Európában is egyre népszerűbbé vált.
A zöldségek és a gyümölcsök

A zöldségek és a gyümölcsök

Naponta minden felnőtt egészséges embernek fél kg zöldséget és gyümölcsöt kellene elfogyasztania. Ezzel biztosítanánk a megfelelő flavonoid pótlást és kb. 30g élelmi rost bevitelét is. A vitamin szükségletet ez csak nagyon válogatott zöldségek és gyümölcsök esetében fedezi: citrusfélék, avokadó, kókusztej, friss eper, málna, megy, áfonya félék, olajos magvak, mandula, dió, mogyoró, pisztácia, míg zöldségeknél a brokkoli, a zeller, a sárgarépa, a fokhagyma, hagyma, édeskömény, tök, petrezselyem, káposzta - lenne a lényeg.
A lúgosításról: dr. Robert Young tanulmánya

A lúgosításról: dr. Robert Young tanulmánya

Nem létezik betegség, nem létezik megbetegedés a szervezet elsavasodása nélkül. Nem lehetünk energiahiányosak, nem alakulhat ki krónikus gyulladás szervezetünkben az anyagcsere, táplálkozás, légzés és környezeti hatás során keletkező savak nélkül. Nem lehetünk egyszerre betegek és lúgosak.
Noni és goji: lúgosít vagy savasít?

Noni és goji: lúgosít vagy savasít?

Gyakran hallani, hogy a savanyú gyümölcsök, mint pl. a citrom, grapefruit, lime, stb. savasítják a vért és a szöveteket. Valójában a citromsav, a tejsav és más savak, amik az alacsony cukortartalmú gyümölcsökben találhatók – ellentétben a magas cukortartalmú gyümölcsökkel – anionos formában vannak jelen és az emésztés során nátrium-bikarbonáttá alakulnak. Éppen emiatt ezek a savanykás gyümölcsök kifejezetten lúgosítják – és nem savasítják – a vért és a szöveteket. Lúgosítás ugyanis akkor következik be – még ha a pH alacsony is -, ha a szabad kationokat (protonok vagy savak) ellensúlyozza a felszabaduló nátrium-bikarbonát.
Hajhullás, kopaszodás

Hajhullás, kopaszodás

Egy 3000 éves egyiptomi papirusz részletesen ír egy kenőcsről, mely krokodil zsírt és víziló trágyát tartalmaz, s melyet a hajhullás kezelésére használtak. Az egyiptomi fáraók állandóan parókában jelentek meg, a fiaik pedig megkülönböztetés gyanánt hajukat a jobb oldalon összefogott kontyban viselték. A bibliai Sámson erejének titka hajában volt, de szeretője, Delila alvás közben levágta azt a filiszteusok kedvéért. Hippokratész volt az első, aki felismerte a prosztata és a kopaszodás közti kapcsolatot. Ő római köményt, galamb ürüléket, tormát és csalánt javasolt a kopaszodás kezelésére (külsőleg).
Aki egészségesre ette magát

Aki egészségesre ette magát

Amikor észrevette, hogy már két emelet lépcső után kifullad, éjszakákat nem alszik, minden másfél évben egy számmal nagyobb nadrág kell, az ingek nyakban szorítani kezdtek, elment az orvoshoz. Ott kiderült, hogy a vérnyomása magas (165/110 Hgmm), a vércukra is magasabb a normálisnál.
dr. Robert Young levele

dr. Robert Young levele

Kedves Barátom, A nevem Dr. Robert O. Young, és ebben a levélben egy jó hírt szeretnék eljuttatni hozzád. Valószínűleg te is azok közé tartozol, akik rövidebb-hosszabb ideig követték a lúgosító életmódot, fogyasztottak lúgosító termékeket, és talán megtapasztaltad, hogy a sav-bázis egyensúly fenntartása milyen fontos a jó közérzet és a jó egészség szempontjából.
Young pHorever – dr. Robert Young lúgosító termékei

Young pHorever – dr. Robert Young lúgosító termékei

dr. Robert Young, a lúgosító SuperGreens termékcsalád kifejlesztője novemberben Magyarországon járt és egy sajtótájékoztató keretében Rubint Réka, Zoltán Erika, Vámos Erika és Szabó Győző társaságában bemutatta legújabb termékcsaládját, a Young pHorever termékeket.
Lúgosító fogyás

Lúgosító fogyás

dr. Robert Young lúgosító elmélete, az „Új Biológia” külön fejezetet szentel korunk egyik népbetegségének, az elhízásnak. dr. Young erről egy külön könyvet is írt, A pH Csoda fogyás címmel. Ebben a könyven részletesen olvashatunk az egészséges és tartós, akár végleges fogyásról.
Lúgosító brokkolival az erek elsavasodása ellen

Lúgosító brokkolival az erek elsavasodása ellen

Az idősebb George Bush híressé vált mondatai szerint egyáltalán nem szereti a brokkolit: „Nem szeretem a brokkolit. Gyerekként sem szerettem, de akkor az édesanyám megetette velem. Én vagyok az Egyesült Államok elnöke és többé nem eszem brokkolit.” Lehet azonban, hogy ha az ex-elnök elsavasodik és a cukorbetegség jeleit véli felfedezni önmagán, újra beiktatja étrendjébe a brokkolit.
Étkezés, evolúció, öregedés

Étkezés, evolúció, öregedés

Mi, emberek elméletileg sokkal jobban tudnánk élettanilag alkalmazkodni ahhoz a táplálkozáshoz, amit elődeink folytattak évmilliókon keresztül, mint ahhoz a táplálkozáshoz, ami a mezőgazdasági forradalom (10 000 éve) és az ipari forradalom (200 éve) óta jellemzi étkezési szokásainkat.
Earth Essence: Montmorillonite agyag

Earth Essence: Montmorillonite agyag

Régi időkre nyúlik vissza az ehető földek, agyagok eredete. A leggyakrabban az alábbi betegségekben használják: hasmenés, emésztési zavarok, vérszegénység, krónikus fertőzések, bőrbetegségek, nehézfém mérgezés, reflux, ízületi gyulladás, májbetegség, elhízás, cukorbetegség és hajhullás. A jó minőségű agyag tartalmazza a legfontosabb ásványi anyagokat, mint a vas, kalcium, magnézium, kálium, mangán, nátrium, szilícium.
Zöldségek és gyümölcsök

Zöldségek és gyümölcsök

Évek óta ismerjük az egészség valódi, természetes receptjét: zöldségek és gyümölcsök. De vajon mennyit érdemes elfogyasztani belőlük naponta?
Green Magma vs. szénhidrát anyagcserezavar

Green Magma vs. szénhidrát anyagcserezavar

Anyagcserezavarban szenvedő betegek leggyakoribb tünetei: magas vércukorszint, hipertónia (magas vérnyomás), magas vérzsír értékek, alacsony HDL koleszterinszint. Ezeknél a betegeknél nagyobb valószínűséggel alakul ki szív-, és érrendszeri megbetegedés. Szokták ezt közös névvel metabolikus szindrómának is nevezni.
Green Magma vs. immunrendszer erősítés

Green Magma vs. immunrendszer erősítés

Az emberi immunrendszer legfontosabb feladat, hogy felismerje és elpusztítsa a szervezetre veszélyt jelentő vírusokat, baktériumokat és más mikroorganizmusokat. Immunrendszerünk tehát szervezetünk védőpajzsának tekinthető.

< > 1. oldal (összesen: 0) Rendezés: