Magas vérnyomás és cukorbetegség

Cukor vs. magas vérnyomás betegség

Cukor vs. magas vérnyomás betegség

Korábban a só volt a magas vérnyomásban szenvedő betegek legfőbb ellensége, az új vizsgálatok azonban azt mutatják, hogy a cukor is hasonlóan negatív hatással lehet a betegségre. Úgy tűnik, a cukor nem csak cukorbetegségben számít kerülendő élelmiszernek.
Nem csak a cukor számít…?

Nem csak a cukor számít…?

Cukorbetegség, megfelelő vércukorszint, vércukor csökkentő gyógyszerek – gyakran úgy gondoljuk, hogy a csapból is ez folyik, ha arról olvasunk, mi a hosszú, egészséges élet titka?
Cukorbetegség, megelőzés

Cukorbetegség, megelőzés

A cukorbetegség mára „világjárvánnyá” vált, a legtöbb országban a negyedik leggyakoribb halálok. A betegek 90%-a II-es típusú cukorbeteg. Férfiakat és nőket egyaránt sújtja, 2025-re kb. 400 millió beteggel számolhatunk. A betegek között nagyon gyakori az elhízás, a fizikai inaktivitás, ami a fiatal korosztályt sem kíméli. Egyre több II-es típusú cukorbeteget találunk 20 év alatt is! A betegek kezelése évente több százmilliárd dollárt emészt fel, ami az egészségügyre fordított összegek 7-10%-ának felel meg. A betegség legfőbb jellemzője az elégtelen inzulinhatás: tehát vagy nincs elég inzulin, vagy van, de nem hat megfelelően - inzulin rezisztencia.
Diabétesz, egészséges táplálkozás

Diabétesz, egészséges táplálkozás

Magyarországon a 20-70 éves korosztály körében végzett felmérés szerint a cukorbetegség gyakorisága 8,65%. A betegek 92%-a II–es típusú diabéteszben szenved.
Elsavasodás vagy acidózis

Elsavasodás vagy acidózis

Mit jelent az elsavasodás vagy acidózis? Milyen következményekkel jár? Megoldást jelent-e az acidózissal szemben a lúgosítás? Elegendő-e a lúgosító ételek és lúgosító italok (SuperGreens) fogyasztása?