MegaFood

Kurkuma, a csodálatos rákpusztító?

Kurkuma, a csodálatos rákpusztító?

A kurkuma aktív gyulladáscsökkentő hatóanyaga a kurkumin. A tradicionális kínai medicina és az Ayurveda évszázadok óta használja ezt a csodálatos tulajdonságokkal rendelkező, természetes anyagot. Manapság a kurkuma az egyik legjobban kutatott gyógyító növény a nyugati világban.
Vad kékáfonya jótékony tulajdonságai

Vad kékáfonya jótékony tulajdonságai

Ha fellapozzuk a vad kékáfonyával foglalkozó szakirodalmat, láthatjuk, hogy ez a különleges gyümölcs erős antioxidáns tulajdonságán kívül más kedvező hatást is kifejthet szervezetünkre. Szedjük össze, melyek a vad kékáfonya legfontosabb tulajdonságai.
MegaFood Balanced B-Complex

MegaFood Balanced B-Complex

A természetes MegaFood Balanced B-Complex termék mind a 8 B-vitamint biztosítja szervezetünk számára egyedülálló, komplex formában: tiamin, riboflavin, niacinamid, B6, folsav, B12, biotin, pantoténsav. Ez a nyolc vegyület együttesen szinergikus hatást fejt ki testünkben.
A tápanyaggát fogalma

A tápanyaggát fogalma

A növényekről régóta tudjuk (több mint 300 éve), hogy a talajból veszik fel azokat az elemeket, nyomelemeket és mikroelemeket, amik a növekedésükhöz okvetlenül szükségesek.
Vad kékáfonya, valódi szupertáplálék

Vad kékáfonya, valódi szupertáplálék

Azokat a táplálékokat, melyeknek különleges egészségre gyakorolt hatásuk van a bennük található értékes tápanyagoknak köszönhetően, szupertáplálékoknak nevezzük. Az ilyen ételek jellemzően esszenciális zsírsavakat, antioxidáns vegyületeket, fitonutrienseket és esszenciális aminosavakat tartalmaznak.
Kurkuma vs. kemoterápia mellékhatásai

Kurkuma vs. kemoterápia mellékhatásai

A Leicester Egyetem (Anglia) kutatói szerint a curry egyik fontos összetevőjében, a kurkumában található biológiailag aktív vegyület, a kurkumin szignifikánsan csökkentheti a vastagbélrákos betegek kemoterápiás kezelésének mellékhatásait, segítve ezzel őket abban, hogy a teljes kezelést végig tudják csinálni.
Kurkuma

Kurkuma

A kurkuma a gyömbérfélék családjába tartozó gyógynövényünk, mely Ázsia déli részén őshonos, ahol a megfelelő mennyiségű csapadék és hőmérséklet biztosított számára. A leforrázott, szárított, majd őrölt kurkuma por színe jellegzetes sárgás, narancsos, fő alkotórésze az ázsiai konyha által kedvelt curry fűszerkeveréknek. Az őrölt kurkuma por aktív összetevője a kurkumin, íze csípős, kesernyés, a mustárhoz hasonlít.
Fenolos vegyületek

Fenolos vegyületek

Akinek volt már MegaFood készítmény a kezében és olvasgatta a címkéjét, elképzelhető, hogy megakadt a szeme a „Phenolic Fruit Concentrates” szavakon, melynek jelentése fenolos gyümölcskoncentrátumok. De vajon mit is jelent ez és miért olyan különleges?
Vérszegénység

Vérszegénység

A vérszegénység nem betegség, hanem tünet. Egy köbmilliliter vérben 4-5 millió vörösvérsejt van, melyek átlagos élettartama 100-120 nap. A vérszegénység kialakulásának három fő oka lehetséges, ill. ezek gyakori kombinációi.
Máriatövismag – a máj védelmében

Máriatövismag – a máj védelmében

A máriatövis (silybum marianum) egy meglehetősen magas (akár 2 méterre is megnőhet), szúrós növény, melynek lilás színű virágai késő tavasztól nyár közepéig nyílnak. A növény Észak-Afrikában, és Dél-Európában honos. Legértékesebb része a virágban található sok-sok mag, melyet étrend-kiegészítők hatóanyagaként is felhasználnak.
Vadonatúj MegaFood termékek

Vadonatúj MegaFood termékek

3 új termékkel bővült méltán népszerű MegaFood termékcsaládunk: Blood Builder - vérképzést elősegítő természetes készítmény, One Daily - természetes multivitamin és Prostate Strength - a prosztata egészéges működését elősegítő étrend-kiegészítő tabletta.
Eleuthero gyökér vagy szibériai ginzeng

Eleuthero gyökér vagy szibériai ginzeng

Az eleuthero gyökér vagy más néven szibériai ginzeng (Eleutherococcus senticosus) a koreai és amerikai ginzengek családjába tartozik és az egyik legszélesebb körben alkalmazott gyógynövény világszerte.
Likopin

Likopin

A likopin egy piros színű, zsíroldékony pigment, mely főként zöldségekben található, nagyobb mennyiségben pl. a paradicsomban. A likopin a pigmentek egyik családjába, a karotinoidok közé tartozik. Ezek a színes pigmentek felelősek az őszi falevelek, a virágok, a zöldségek és a gyümölcsök színeiért (tök-sárga, répa-narancssárga, piros-paradicsom, paprika).
Schisandra

Schisandra

A schisandra chinensis egy erdei kúszónövény, mely Észak, Észak-Kelet Kínában honos, de Oroszországban és Koreában is megtalálható. A schisandra növény magassága akár a 7,5 métert is elérheti, jellegzetes rózsaszín virága megkülönbözteti a legtöbb erdei növénytől. A schisandra gyümölcs az ősz során érik be piros bogyó formájában.
MegaFood Antioxidant – Szelén

MegaFood Antioxidant – Szelén

A szelén egy esszenciális nyomelem, mely kis mennyiségben szükséges az emberi szervezet egészséges működéséhez. A szelén működése meglehetősen sokrétű, egyik fontos szerepe, hogy részt vesz az antioxidáns enzimek felépítésében, melyek elsődleges szerepe a sejtek károsodásának megelőzése. Egyes kutatások szerint a szelénnek anti-tumor tulajdonság is tulajdonítható, mely révén segíthet megelőzni bizonyos rákbetegségeket. Ennek igazolásához további vizsgálatok szükségesek.
Miben más a MegaFood?

Miben más a MegaFood?

Amikor először kerültünk kapcsolatba az amerikai MegaFood vállalattal, még nem tudtuk, mit is rejt magában a név: MegaFood. Amikor először kerültek kezembe a MegaFood készítmények, már éreztem, hogy itt nem egy szokványos termékcsaládról van szó. Már a készítmények külső megjelenésén látszott, hogy ez a cég más, mint az eddig általunk ismert vállalatok.
Kurkuma, az erős antioxidáns

Kurkuma, az erős antioxidáns

A kurkuma egy világszerte népszerű fűszer, melyet előszeretettel használnak a Távol-Keleten főzésre, betegségek gyógyítására. A kurkuma szerves részét képezi a curry pornak, de a mustár jellegzetes színét is sokszor a kurkuma adja. Gyakran a sáfrány helyettesítésére is használják. A kurkuma egy erős antioxidáns, melyet gyakorta olívaolajhoz vagy szezámolajhoz kevernek, s így sokáig eláll. A kurkumát az élelmiszeriparban színezőanyagként is használják, a kurkumával színezett ételek, italok sokkal természetesebbek és egészségesebbek.
Kurkuma vs. vastagbélrák

Kurkuma vs. vastagbélrák

Az Ázsia déli részén honos, halványsárga színű fűszernövény, a kurkuma egyik legfontosabb összetevője a kurkumin. A Tel Aviv Egyetem kutatói azt találták, hogy ez a bizonyos aktív komponens erősíti azoknak a gyulladás csökkentő gyógyszereknek a terápiás aktivitását, melyeket vastagbélrák esetén alkalmazunk.
MegaFood Antioxidant

MegaFood Antioxidant

A cink és a szelén kiemelt fontossággal bíró nyomelemek, láthattuk korábban, hogy a cink nélkül nincs normálisan működő immunrendszer, és a cink hiány az oka annak is, ha felnőtt korunkban már soha nem érezzük gyermekkorunk elfeledett ízeit. Emellett a szelén hiánya súlyos szívizom elfajuláshoz és a rákos betegségek gyakoriságának a növekedéséhez vezet.
A nyomelemek fontossága

A nyomelemek fontossága

Minden nyomelemben az a közös, hogy nagyon kis mennyiségben vannak jelen környezetünkben és szervezetünkben. Az ivóvízben pl. a mennyiségük kevesebb, mint 1mg/l, de gyakran inkább célszerű mikrogramm/l-es ennyiségekről beszélnünk. Tudásunk meglehetősen hiányos, mégis négy fő csoportra oszthatjuk a nyomelemeket a hatásaik szerint.
Ganoderma lucidum gyógygomba poliszacharidok

Ganoderma lucidum gyógygomba poliszacharidok

A ganoderma lucidum gyógygombát (reishi, pecsétviaszgomba) régóta használják különböző humán betegségek megelőzésére és gyógyítására Kínában, Japánban és Koreában.
MegaFood Wild Blueberry - Vad kékáfonya

MegaFood Wild Blueberry - Vad kékáfonya

Támogatja a kognitív funkciókat és a szem megfelelő működését. A Wild Bluberry, azaz a vad kékáfonya a természet egyik csodája, koncentrált formában tartalmaz antioxidánsokat és olyan értékes vegyületeket, melyek hozzájárulnak a memória, a motoros funkciók, a húgyutak és a szem megfelelő működéséhez. Minden szem Wild Blueberry tabletta 7 db friss vad kékáfonya erejének felel meg. Ez a különleges minőségű termék nagy mennyiségben tartalmaz fitonutrienseket, antocianidineket, bioflavonoidokat és karotinoidokat. A MegaFood egyedi gyártási technológiájának köszönhetően a termék megőrzi mindazokat a kedvező tulajdonságokat, amiket a friss gyümölcs kínál.
MegaFood Gyógygombák

MegaFood Gyógygombák

Az amerikai MegaFood vállalat gyógygomba termékei (maitake, ganoderma, cordyceps) különleges minőségűek, kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak és magas hatóanyag tartalmúak.
MegaFood Complex C-vitamin

MegaFood Complex C-vitamin

A c vitamin egy olyan esszenciális tápanyag az ember számára, melyet nem képes előállítani, tehát kívülről kell bevinni. A c vitamin hiánya nagyon súlyos betegségek kialakulásához vezethet, mivel a c vitaminnak számos olyan funkciója van, mely elengedhetetlen az egészséges szervezet működésének fenntartásához.
Cordyceps sinensis

Cordyceps sinensis

Amit ma a Cordyceps gombáról és annak hatásmechanizmusáról tudunk (pl. rákos daganatok esetében), annak legnagyobb részét dr. Georges Halpern orvosnak, a Hong Kong-i Egyetem nyugalmazott professzorának köszönhetjük, aki számos könyvet írt a Cordyceps gombáról.
Cordyceps gomba

Cordyceps gomba

A Cordyceps (cordyceps sinensis) vagy más néven a kínai hernyógombafélék népes családja (kb. 400 tag) kiemelt gyógyászati jelentőséggel bír.
Bokros gomba (Maitake gomba) vs. tüdőrák

Bokros gomba (Maitake gomba) vs. tüdőrák

A bokrosgomba kivonat (Grifola frondosa) Japán szerzők szerint az előrehaladott tüdőrákos betegek 62,5%-ban számottevő tumormassza csökkenést és állapot javulást eredményezett. Ennek következtében Japánban ennek a gyógygombának a kivonatát Krestin néven gyógyszerként is törzskönyvezték, és azóta is alkalmazzák. Hatása elsősorban abban nyilvánul meg, hogy az immunrendszer tumorsejteket pusztító hatékonyságát fokozza, tehát nem daganatsejt osztódás gátló hatásról van elsősorban szó.
A ganoderma lucidum szerepe a rákbetegségekben

A ganoderma lucidum szerepe a rákbetegségekben

A Ganoderma lucidum gyógygomba részletes bemutatását és jótékony hatásainak ismertetését korábbi tanulmányaimban olvashatják (Ganoderma tanulmányok). Egy lényeges dolgot azonban szeretnék ezekből kiemelni.
Ganoderma lucidum gyógygomba

Ganoderma lucidum gyógygomba

Pecsétviaszgomba, reishi, lingzhi, lakkostapló. Sok néven illetik világszerte a Ganoderma lucidum gyógygombát, mely a világ számos területén előfordul.
Vashiány, gyógygombák

Vashiány, gyógygombák

A vashiány, mint betegség, és a gyógygombák (pl. ganoderma lucidum - pecsétviaszgomba) jótékony tulajdonságai.
Abnormális immunrendszer vs. gyógygombák

Abnormális immunrendszer vs. gyógygombák

Az immunrendszer normálistól eltérő működése számtalan betegség forrása lehet. Nézzük meg, milyen hatással lehetnek bizonyos gyógygombák (pl. ganoderma lucidum - pecsétviaszgomba, maitake, stb.) erre az állapotra.
Ősi kultúrák ajándéka

Ősi kultúrák ajándéka

A lilakukoricán nevelt reishi (ganoderma lucidum - pecsétviaszgomba) zseniális ötlet, hiszen a ganoderma táptalajául szolgáló lila kukorica önmagában is rendkívül egészséges, mivel jelentős mennyiségben tartalmaz polifenolokat, resveratrolt (csak úgy, mint pl. a vörös bor).
A gyógyító gombák

A gyógyító gombák

A gombák gyógyító hatásáról évezredes tapasztalataink vannak. Legismertebbek az antibiotikumokat termelő penészgomba fajok, de a nagy gombák gyógyhatásának is kiterjedt irodalma van.
Modern kutatás és a Reishi

Modern kutatás és a Reishi

Az ősi kínai medicina 2 000 éve használja a Reishit gyógyító célokra, főként az arthritis és egyéb gyulladások kezelésére.
Reishi

Reishi

A Reishi vagy Ganoderma Lucidum egy ősi „gyógyító gomba”, melynek csodálatos hatása van az emberi szervezetre.
Rák prevenció

Rák prevenció

Évente több 100 000 embert diagnosztizálnak a Földön különféle rákbetegséggel, közülük sokan elkerülhetnék a veszedelmes kórt életmódjuk változtatásával.
Rák(keltő) terápia?

Rák(keltő) terápia?

A rákkezelés kétségkívül az egyik legsúlyosabb paradoxona, hogy több tucat rákterápiában használatos gyógyszer, gyógymód maga is rákkeltő hatású. És ezeket gyakran kombinációban kényszerülünk adni a betegnek.
MegaFood – egy egészséges életért

MegaFood – egy egészséges életért

A New Englandben letelepült MegaFood 1973-óta gyárt prémium minőségű, természetes összetevőket tartalmazó táplálék-kiegészítő készítményeket.
< > 1. oldal (összesen: 0) Rendezés: