Elképzelhető, hogy a friss gyömbérkivonat hatékonyabban harcol a rák ellen, mint bármilyen jelenleg elérhető gyógyszer – derül ki a King Abdulaziz Egyetem (Szaúd-Arábia) munkatársai által végzett kutatás eredményéből.
Az Omega-3 zsírsavak jelentősen gátolják a rákos daganatok növekedését. A Journal of Nutritional Biochemistry folyóiratban megjelent új tanulmány az első, mely a kutatók szerint egyértelmű bizonyítékkal szolgál arra, hogy az omega-3 zsírsavak csökkentik a rákos megbetegedések kockázatát.
Egy friss tanulmány szerint a hölgyek jelentősen csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát, ha étrendjükbe megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt építenek. Azoknál a nőknél ugyanis, akiknek a vérében kutatók magasabb karotinoid szintet mértek, csökkent a betegség rizikója.
A rosszindulatú rákos megbetegedések előfordulása és a belőle fakadó halálozás aránya világszerte nagyon magas. Nyugodtan kimondhatjuk, hogy a rák a szív-, és érrendszeri betegségek mellett korunk népbetegségének számít.
Az új típusú gyógyító eljárások képesek jelentősen növelni a túlélést mellrák, vastagbélrák és Non-Hodkin limfómák esetén. Komolyabb előrelépés azonban nem tapasztalható a tüdőrák, a rosszindulatú agydaganatok és a hasnyálmirigyrák vonatkozásában.
Egy tegnap publikált tanulmány szerint a rendszeres mozgás csodaszernek számít a rák túlélők körében és segíthet megakadályozni a rák kiújulását. Emellett pozitív hatással van azokra a betegekre is, akik éppen kezelés alatt állnak.
Az elmúlt 30 évben a 40-es, 50-es éveikben járó embereknél 20%-kal nőtt a rákos megbetegedések aránya, mely főként az elhízásnak, rendszeres alkoholfogyasztásnak és az egészségtelen táplálkozásnak köszönhető, derül ki egy friss kutatás eredményeiből. Szerencsére ezzel párhuzamosan folyamatosan javul a rákos betegek túlélési aránya is, az elmúlt 40 évben közel duplájára nőtt ez az arányszám.
A mellrák az egyik vezető halálok a nők között a fejlett világban, évente több 100 000 nőt diagnosztizálnak ezzel a betegséggel világszerte. A tartós ösztrogén kezelés az egyik olyan rizikófaktor, mely elősegíti a mellrák kialakulását.
A piros gyümölcsökben és a vörösborban természetes formában fordul elő a resveratrol nevű vegyület, mely egy friss kutatás szerint erősítheti bizonyos gyógyszerek hatását. Laboratóriumi kísérletek szerint a resveratrol megakadályozhatja, hogy egyes rákos sejtek rezisztenssé váljanak a terápiával szemben.
A statisztikák meghökkentőek, a jövő pedig ijesztő képet fest. A rák nagyon hamar az egyik vezető halálokká vált világszerte. De mi okozza valójában a rákot? Hogyan tudjuk jelentősen növelni túlélési esélyeinket?
Az egyébként is sok esetben halálos rákos megbetegedéseknél alkalmazott Avastin bizonyos kemoterápiás készítményekkel együtt alkalmazva növeli a halálozási rátát, derül ki egy friss tanulmányból.
Szerencsére bizonyos esetekben a mellrákot még nagyon korán sikerül diagnosztizálni (stage 0), ilyenkor nem szükséges, hogy a beteg kemoterápiás kezelést kapjon a gyógyulás érdekében.