Prosztatarák

Oregánóval a prosztatarák ellen

Oregánóval a prosztatarák ellen

A prosztatarák az egyik leggyakoribb ráktípus a fejlett világban, így Európában is. Csak Angliában évente 37 000 férfit diagnosztizálnak a betegséggel és kb. 10 000-en halnak meg ennek következtében.
Prosztatarák – genetikai tényezők

Prosztatarák – genetikai tényezők

Azoknál a férfiaknál, akiknél a családban (szülő, testvér) korábban már előfordult prosztatarák, kb. dupla kockázattal kell számolnunk a prosztatarák előfordulási gyakoriságát tekintve. A prosztatarák örökletes tulajdonságát már évekkel ezelőtt felismertük, különösen a BRCA2 gén mutációjának vonatkozásában.
Elhízás, alkoholfogyasztás, egészségtelen étkezés vs. rák

Elhízás, alkoholfogyasztás, egészségtelen étkezés vs. rák

Az elmúlt 30 évben a 40-es, 50-es éveikben járó embereknél 20%-kal nőtt a rákos megbetegedések aránya, mely főként az elhízásnak, rendszeres alkoholfogyasztásnak és az egészségtelen táplálkozásnak köszönhető, derül ki egy friss kutatás eredményeiből. Szerencsére ezzel párhuzamosan folyamatosan javul a rákos betegek túlélési aránya is, az elmúlt 40 évben közel duplájára nőtt ez az arányszám.
A prosztatarák

A prosztatarák

Ezt a rákféleséget diagnosztizálják a leggyakrabban a világon, és a rák okozta halálozások mintegy hatodát ez a súlyos betegség okozza.
Küzdelem a rák ellen

Küzdelem a rák ellen

A statisztikák meghökkentőek, a jövő pedig ijesztő képet fest. A rák nagyon hamar az egyik vezető halálokká vált világszerte. De mi okozza valójában a rákot? Hogyan tudjuk jelentősen növelni túlélési esélyeinket?