Naponta 1-3g halolajat kellene elfogyasztanunk, vagy a hét négy napján 20 dkg tengeri halat. A halolaj omega-3 zsírsavakban gazdag. Az omega-3 zsírsavak jótékony hatásai a következők.
Egy friss kutatás szerint a halban, illetve halolajban gazdag táplálkozás akár 90%-kal is csökkentheti az infarktus és a stroke kockázatát fiatal hölgyeknél.
dr. Robert Young, az Innerlight termékek (lúgosító SuperGreens) megalkotója legfrissebb tanulmányában arról ír, hogy újabb bizonyítékok támasztják alá, hogy kapcsolat van a szívbetegségek és a stroke kialakulása, valamint a savasító táplálkozás között.
A koleszterin, mint a szívinfarktus és a stroke betegségek első számú főbűnöse, már kb. harminc éve ül a vádlottak padján. De próbáljunk kicsit gondolkodni, hátha a per újra tárgyalására van szükség. A vérplazma koleszterin szintje egyforma értéket mutat a vénákban és az artériákban is. Mégis az arterioszklerózis kizárólag csak az artériákban alakul ki, a vénákban soha. Ha a koleszterin a fő bűnös, akkor hogyan lehetséges ez?
Hangzik el a mondat a közismert magyar népmesében, amikor az öreg király megkérdi legkisebb lányát, mennyire szereti őt. A király először megharagszik lányára, majd belátja, hogy az emberek valóban nagyon kedvelik a sót. Kérdés, hogy mennyire tesszük ezt jól? A konyhasó magas vérnyomás növelő hatásáról már sokat hallhattunk.
Mi a legjobb módja annak, hogy elkerüljük a szívbetegségeket? A két legnagyobb fegyver kezünkben: a mozgás és a táplálkozás. Ezek segítségével felvehetjük a harcot a manapság milliókat érintő, súlyos betegségekkel szemben.
A magas zsírtartalmú ételek (pl. gyorséttermi ételek) erekre gyakorolt hatása egyénenként eltérő lehet, s ezt a különbözőséget olyan tényezők befolyásolhatják, mint a vér triglicerid szintje, valamint a derék körfogata (túlsúly).
Az ember evolúciós fejlődése során sokkal többet éhezett, mint amennyi időt jóllakottan pihenhetett. A mindennapi táplálék megszerzése fárasztó, sok fizikai mozgást igénylő folyamat volt (halászat, vadászat, gyűjtögetés), lakhelye az év nagy részében hideg volt és ruházata sem volt „tökéletes”.
Ha már ismerjük a szív-, és érrendszeri betegségek jeleit, tüneteit, rizikófaktorait, a következő lépés a megfelelő minőségű gyógyítás. A szív-, és érrendszeri betegségek elsődleges gyógymódja a gyógyszeres kezelés.
Manapság számos teszt létezik arra, hogy megállapítsuk, vajon van-e az adott betegnek valamilyen szívbetegsége, és ha igen, akkor milyen típusú elváltozásról van szó?
Sokakban felmerülhet a kérdés, mi is a különbség a rizikófaktorok és a szívbetegségek ismert okai között? Ezt a két fogalmat ugyanis szinonimaként szoktuk használni.
Most, hogy már meglehetősen részletesen ismerjük az arterioszklerózis kialakulását a szív ereiben, nézzük meg, mi történik az erekkel az agyban. A stroke okozza a legtöbb felnőttkori rokkantságot Amerikában és Európában.
A Cincinnati Egyetem (UC – University of Cincinnati) kutatói azt találták, hogy az erek külső falán található zsírszövetek szívbetegség kialakulásához vezethetnek és hajlamosítanak a cukorbetegségre is.
A tartós, egészséges fogyás elérésében nagyon fontos szerepük van a rostoknak. A rostok elsődleges és legismertebb tulajdonsága, hogy egészséges telítettség érzést adnak fogyasztóiknak, ezáltal megszűnhet a plusz kalóriák bevitele.
Magyarországon a 20-70 éves korosztály körében végzett felmérés szerint a cukorbetegség gyakorisága 8,65%. A betegek 92%-a II–es típusú diabéteszben szenved.
„Mindjárt megüt a guta…” - mondhatja a világ lakosságának a 26%-a, mivel egy 2000-ben készült felmérés szerint a Földön kb. egy milliárd ember szenved magas vérnyomás betegségben. Ezeknek a betegeknek az egyharmada nem tudja, hogy ő magas vérnyomásban szenved, a másik egy harmadának pedig a gyógyszeres kezelés ellenére sem megfelelő a vérnyomása.
Az egészség csak addig magától értetődő, amíg van. Az egészség elvesztése a legrosszabb, ami történhet az emberrel. Visszaszerzése rendkívül drága, fáradtságos, sokszor szenvedésekkel teli és költséges.