Szívinfarktus

Az elhízás és a szív- és érrendszeri betegségek közti kapcsolat

Az elhízás és a szív- és érrendszeri betegségek közti kapcsolat

A Lancet (a világ egyik legtekintélyesebb folyóirata) pár éve számolt be egy vizsgálatról, melyben majdnem 900 ezer ember vett részt. Azt vizsgálták, hogy a testtömeg index (BMI) és a plazma koleszterin szint között milyen összefüggés van. A BMI egy viszonyszám, ami nem mindig pontosan tükrözi a test valódi zsírtartalmát, mert annak is magasabb lehet a BMI értéke, akinek pl. a sok sportolástól erőteljesebb az izomzata.
6 perc séta és az élet

6 perc séta és az élet

Egy nem régen közölt tanulmány azt vizsgálta szívbeteg emberekben, hogy a 6 perc alatt megtett út hossza és a betegek várható életkilátásai közt milyen kapcsolat van.
Természetesen a szívinfarktus ellen

Természetesen a szívinfarktus ellen

Világszenzációnak számít, ha megjelenik a piacon egy olyan gyógyszer, amely képes jelentősen csökkenteni valamely betegség előfordulási valószínűségét. Képzeljenek el egy olyan szalagcímet az újságok hasábjain, hogy „A csoda gyógyszer 30%-kal csökkenti a szívinfarktus rizikóját!”. Erre azonban nem kell tovább várnunk, hiszen létezik olyan természetes étel, amely képes ilyen hatást kifejteni. A csodaszer neve: eper és áfonya.
Alacsony szénhidráttartalmú diéta

Alacsony szénhidráttartalmú diéta

A kutatások eredményei alapján úgy tűnik, hogy az alacsony szénhidráttartalmú diéták nem csak a kívánt alak elérésében játszanak fontos szerepet, hanem egészségünk fenntartásában is közrejátszanak. 
Gyümölccsel a Parkinson-kór ellen?

Gyümölccsel a Parkinson-kór ellen?

Azoknál a férfiaknál, akik rendszeresen fogyasztanak olyan magas flavonoid tartalmú ételeket, mint a különböző áfonyák, az alma, egyes zöldségek, a tea vagy éppen a vörös bor, kisebb valószínűséggel alakul ki Parkinson-kór, derül ki a Neurology szaklapban publikált tanulmányból.
< 1. oldal (összesen: 4) Rendezés: