Matuzalem

Az oxidatív stressz

A bioszférában az univerzális elektron akceptor (elektron felvevő, fogadó) az oxigén. Azt a folyamatot, amiko...

WIPO-díjas Matuzalem

A Matuzalem növényi eredetű flavonoid komplex, a terméket világszabadalom védi. A Matuzalem kifejlesztője, Mr. Ja...

Antioxidánsok

Az antioxidánsokban rejlik a hosszú élet titka? A tudósok előtt ismeretes, hogy az antioxidánsok szere...

Szabadgyökök

A szabadgyökök olyan atomok, molekulák vagy molekularészletek, melyek egy vagy több párosítatlan elektr...

Antioxidánsok II.

Kémiai szempontból antioxidánsnak tekinthető tulajdonképpen minden anyag, mely másik vegyület oxidác...

A tea és a Matuzalem

A tea és a Matuzalem

A Matuzalem tabletta fekete tea kivonatát tartalmazza, természetesen koffein nélkül. Az első tea főzetet Seng Nun császár készítette 4700 évvel ezelőtt. Fogyasztása csak szűk körben terjedt el és többször is felfedezhették a teacserje jótékony hatását egymástól függetlenül mások is az évezredek során. Jó háromezer évvel később Bodhidharma (Chan Buddhizmus) egyik pátriárkájához kötötték a tea felfedezését, de ez inkább legenda, mint tény. 
Fekete teával a cukorbetegség ellen?

Fekete teával a cukorbetegség ellen?

Azokban az országokban, ahol világszerte a legmagasabb a fekete tea fogyasztás, alacsonyabb a 2-es típusú cukorbetegség előfordulási gyakorisága – derül ki egy friss felmérésből.
Catechinek

Catechinek

A catechin egy természetes antioxidáns vegyület, családjának neve a „catechu” szóból ered, mely a Mimosa catechu (Acacia catechu) levére utal. A catechin két benzol gyűrűből (A és B gyűrűk) és egy dihydropyran heterociklusos összetevőből (C gyűrű) áll egy hidroxil csoporttal a 3-as szénatomon. Összesen négy diasztoizomere létezik.
Matuzalem, mint a gyémánt…

Matuzalem, mint a gyémánt…

Minden földi élet forrása a Napból származó fény. A Napból kiáradó fénymennyiségnek azonban csak töredéke éri el a Föld felszínét, ami részben a Föld mágneses terének, részben pedig más tényezőknek (pl. ózón pajzs) köszönhető. A fény a növények és néhány baktérium számára nélkülözhetetlen energiaforrás. A növényekben a fény energiáját kémiai energiává alakító folyamatot fotoszintézisnek hívjuk. A fotoszintézis a növényekben található kloroplasztiszok révén megy végbe.
Matuzalem, catechinek

Matuzalem, catechinek

Vannak olyan feltételezések, miszerint a tealevélből készült italt az emberek már kb. fél millió éve ismerik. Ma a tea a második legnagyobb mennyiségben fogyasztott ital a világon (az első a víz). A rendszeres teafogyasztó országokban lényegesen alacsonyabb a szív-, és érrendszeri megbetegedések aránya, mint máshol, az átlagos várható élettartam magasabb, a rákbetegségek gyakorisága is alacsonyabb (még ha néhány speciális rákféleség esetében ez nincs is így, pl. májrák). A jótékony hatásokért a teában fellelhető magas antioxidáns tartalom a felelős.
előző 1 2 3